macOS Sierra 10.12.4 brengt Night Shift naar Mac

Erwin Vogelaar
24 januari 2017, 20:20
2 min leestijd
macOS Sierra 10.12.4 brengt Night Shift naar Mac

Apple heeft de eerste macOS 10.12.4 bèta vrijgegeven. Het belangrijkste onderdeel van deze update is dat macOS Sierra nu net als iOS Night Shift krijgt. Dit betekent geen blauw licht meer als je ‘s avonds aan het werk bent.

Lees verder na de advertentie.

macOS 10.12.4 bèta brengt Night Shift naar de Mac

Goed nieuws voor iedereen die niet van blauw licht in de late avonduren houdt. Net als iOS krijgt namelijk ook macOS Sierra Night Shift. De functie filtert in de avond het blauwe licht uit je scherm, omdat je hersenen hierdoor wakker gehouden worden en je vervolgens slechter slaapt.

Je kunt zelf aangeven in welke uren je minder blauw wil zien. Standaard wordt Night Shift ingesteld van zonsondergang tot zonsopgang. Het programma f.lux biedt op dit moment dezelfde functie, maar het is wel zo praktisch om de mogelijkheid in macOS zelf te hebben.

macos 10.12.4 bèta

Andere verbeteringen zijn iets minder spannend. Zo is het met deze versie van macOS mogelijk om te dicteren in het Shanghainees. Ook weet Siri meer over de uitslagen van cricket-wedstrijden.

Om nieuwe functies zoals deze als eerste te krijgen, kun je jezelf inschrijven voor het bètaprogramma van Apple. Hierdoor krijg je nieuwe publieke bètaversies van iOS en macOS altijd als eerste en kun je nieuwe functies vroeg testen. Een groot nadeel hiervan is dat deze versies van de besturingssystemen nog vrij instabiel kunnen zijn. Installeren doe je dus op eigen risico. Kun je nog wel even wachten op bijvoorbeeld Night Shift voor macOS, dan raden wij je aan om de officiële uitrol af te wachten.

iOS 10.3

Naast de macOS 10.12.4-bèta is ook de eerste bèta van iOS 10.3 naar ontwikkelaars uitgestuurd. Met deze update krijgt iOS de mogelijkheid om verloren AirPods weer terug te vinden. Ook zijn er nog een aantal kleine verbeteringen.

Lees het laatste nieuws over macos

Categorie: Apple
Thema: macOS Sierra

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen