De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

macOS Sierra-bèta geeft extra tip voor stroombesparing

Erwin Vogelaar
16 januari 2017, 19:40
2 min leestijd
macOS Sierra-bèta geeft extra tip voor stroombesparing

De controverse rond de accu van de nieuwe MacBook Pro is Apple niet in de koude kleren gaan zitten. In de nieuwe macOS 10.12.3 bèta krijg je een extra tip om het langer met een acculading vol te houden.

Lees verder na de advertentie.

macOS 10.12.3 bèta

De accu van de nieuwe MacBook Pro staat onder een vergrootglas. Zo heeft Apple de tijdindicator verwijderd, omdat deze niet zou kloppen. Daarnaast stelde een consumentenorganisatie dat de accu zo onbetrouwbaar was, dat consumenten de laptop beter konden laten liggen. Later bleek dat er tijdens de test een bug van Safari optrad, waardoor de accu sneller leegliep. Uit een nieuwe test blijkt dat er inderdaad niets aan de hand is.

macOS 10.12.3 bèta

Of er nou echt iets mis is of niet, gebruikers van de laptop letten nu extra goed op hoe snel hun apparaat leegloopt. In de nieuwe bètaversie van macOS Sierra geeft Apple daarom een extra tip om de accu te besparen, zodat je langer aan het werk kunt zonder de stekker aan te sluiten. Als je klikt op de statusindicator van de accu, dan krijg je een lijstje met programma’s die veel stroom verbruiken. In dat lijstje komt nu ook de helderheid van het scherm te staan.

Het verlagen van de helderheid van het scherm is namelijk de beste manier om de accu van een laptop te besparen. Dit is de eerste actie die je moet ondernemen als je accu bijna leeg is, maar je nog door moet werken. De melding wordt alleen in het accu-menu getoond als de helderheid van het scherm boven de tachtig procent staat, wat in de meeste situaties helemaal niet nodig is. Door op de melding te klikken, zal de helderheid direct onder de tachtig procent gezet worden. Je kunt wachten tot deze nieuwe functie naar de stabiele versie van macOS uitrolt, of je schrijft je in voor het bètaprogramma. Dan krijg je nieuwe functies zoals deze altijd als eerste.

Lees het laatste nieuws over macOS Sierra

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu