macOS Sierra 10.12.2 nu beschikbaar: de 6 opvallendste nieuwe functies

Lars Paijmans
14 december 2016, 13:27
3 min leestijd
macOS Sierra 10.12.2 nu beschikbaar: de 6 opvallendste nieuwe functies

Vanaf nu is macOS 10.12.2 downloaden mogelijk. Na een aantal gesloten en open bètaversies kan iedereen de nieuwe versie van het Mac-besturingssysteem downloaden. Dit zijn 6 meest opvallende vernieuwingen.

Lees verder na de advertentie.

macOS 10.12.2 downloaden nu mogelijk

Als je nu al macOS Sierra draait, kun je macOS Sierra 10.12.2 downloaden. Dit doe je door de update via de Mac App Store te installeren. Zodra de update gedownload is, zal je iMac of MacBook een tijdje bezig zijn om hem te installeren. Houd daar dus rekening mee als je op het punt staat om belangrijke taken op je Mac uit te voeren.

macOS 10.12.2 downloaden

1. Nieuwe emoji

Als je iOS 10.2 op je iPhone en iPad hebt geïnstalleerd, ben je ongetwijfeld de tientallen nieuwe emoji al tegengekomen. Vanaf macOS 10.12.2 kun je de aangepaste en nieuwe figuurtjes ook bekijken en versturen op de Mac. In het onderstaande artikel hebben we al deze nieuwe emoji voor je op een rij gezet. Deze zijn identiek aan de iOS 10.2 emoji-collectie, en bevatten onder meer een uit, facepalm, bacon en nog veel meer.

Lees ook: Dit zijn alle nieuwe emoji voor iOS en macOS

2. Nieuwe wallpapers

Naast de bergpartijen die Apple al jaren gebruikt als nieuwe achtergronden, voegt macOS Sierra 10.12.2 eindelijk ook wat nieuwe wallpapers toe. Deze kennen we van het promotiemateriaal dat Apple gebruikte om de nieuwe MacBook Pro te verkopen. De gekleurde verf-explosies zien er prachtig uit op een Retina-display. Deze wallpapers staan standaard geïnstalleerd.

3. MacBook Pro 2016 schermbug opgelost

De update lost ook een aantal vervelende bugs op. Zo is de schermbug verdwenen waar verschillende eigenaren van de nieuwe MacBook Pro mee te maken kregen. Het scherm kon in sommige gevallen spontaan beginnen met flitsen, waarna de MacBook vaak al snel vastliep. Ook is er een andere bug gerepareerd die de System Integrity Protection uitschakelde. Ook deze bug trad alleen op bij de nieuwe MacBook Pro.

macOS 10.12.2 downloaden

4. Screenshots maken van de Touch Bar

Als je een nieuwe MacBook met Touch Bar hebt, kun je na het macOS 10.12.2 downloaden gemakkelijk een screenshot maken van de OLED-strip. Dit doe je door cmd + shift + 6 in te drukken, waarna je een screenshot maakt van datgene dat op dat moment op je Touch Bar staat. De update repareert daarnaast ook een aantal Touch Bar bugs, zoals de emoji-kiezer die soms naar het bovenste scherm verschoof.

5. Apple verwijdert accuduur tijdsaanduiding

De meest opvallende verandering die de macOS update doorvoert is ongetwijfeld het verdwijnen van de macOS accuduur tijdsaanduiding. Na klachten over een tegenvallende accuduur van de MacBook Pro, heeft Apple besloten om niet meer te laten zien hoe lang je accu nog meegaat. Dit zou volgens Apple te maken hebben met de nieuwe processors, die de tijdsaanduiding te onbetrouwbaar zouden maken.

6. Tal van oplossingen en kleine verbeteringen

Apple maakt naast bovenstaande nieuwe functies ook van de gelegenheid gebruik om een aantal kleinere verbeteringen en foutoplossingen door te voeren. Zo is de betrouwbaarheid van de Auto Unlock-functie verbeterd en is de audiokwaliteit verbeterd als je Siri of FaceTime gebruikt met een Bluetooth koptelefoon.

Lees het laatste nieuws over macOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen