Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

De Macintosh Plus emulator verandert je browser in een klassieke Mac

Lars Paijmans
29 juli 2016, 17:00
1 min leestijd
De Macintosh Plus emulator verandert je browser in een klassieke Mac

Dit jaar maar Apple de overstap van OS X naar macOS, maar lang geleden zag het strakke besturingssysteem van de Mac er wel anders uit. Met de Macintosh Plus emulator duik je terug in de tijd, allemaal vanuit je browser.

Lees verder na de advertentie.

Macintosh Plus emulator werkt in je browser

De Macintosh Plus emulator is gemaakt door James Friend, die het klassieke uiterlijk van Apple’s stukje antiek tot in het kleinste detail tot leven heeft gebracht, inclusief geluid. De Macintosh draait op Macintosh System 6. In het menu kun je een aantal verschillende games selecteren, zoals Snake en Prince of Persia. Ook andere klassieke applicaties zijn in de emulator te vinden, zoals MacDraw, Kid Pix en MacPaint.

Macintosh Plus

Het leuke van deze indrukwekkende Macintosh emulator is dat je hem gewoon in je browser kunt draaien. Je hoeft dus geen aparte programma’s te downloaden om hem te gebruiken. Ook installeert de emulator geen extensief of andere bestanden, en kun je hem in zowel Chrome, Safari als Firefox gebruiken.

Zo probeer je de Macintosh Plus zelf

Houd er alleen wel rekening mee dat het even duurt voordat de emulator geladen is. Als je na een paar minuten nog steeds tegen een zwart scherm aankijkt, kan helpen om de pagina even opnieuw te laden. De Macintosh Plus is door de toegankelijkheid een mooie manier om een kijkje te nemen naar het Apple in de jaren ’80. Een mooi moment, nu Apple deze week een mijlpaal bereikte met de miljardste verkochte iPhone. Je kunt de Macintosh Plus emulator zelf uitproberen op de website van James Friend.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: James Friend
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu