Fraai concept gebruikt Macintosh LC als iPad-dock

Rutger Otto
31 mei 2016, 16:55
2 min leestijd
Fraai concept gebruikt Macintosh LC als iPad-dock

Een iPad in een stijlvolle laptop-setup gebruiken? Dat het kan, bewijst dit Duitse concept, dat gebruikmaakt van een Macintosh LC als stand voor de iPad.

Lees verder na de advertentie.

Macintosh iPad-dock

Voor de meeste mensen zal een iPad (Pro) nog ietwat tekort schieten als vervanger van een laptop, zeker wat betreft kantoorwerkzaamheden. Maar sommige mensen werken prima op een iPad en waarom zou je dat dan niet in stijl doen? Het Duitse magazine Curved toont een fraaie mockup van hoe een iPad in computer-opstelling kan werken.

Er zijn natuurlijk al legio docks voor de iPad op de markt, maar veel gaver dan dit zul je ze niet snel zien. De mockup maakt gebruik van een oude Macintosh LC. Die kwam begin jaren ’90 op de markt als goedkoop alternatief voor de prijzige Mac. LC staat dan ook voor ‘low-cost color’. Fans noemden het ‘de pizzadoos’.

De computer had een 16 Megahertz processor en 10MB aan werkgeheugen. Vergelijk dat een met de iPad Pro van dit jaar met een 2,26 Gigahertz dual-core processor en 4GB aan RAM en de Macintosh valt in het niet.

Krachtige tablet, retro-ontwerp

Maar combineer je de twee, dan ontstaat er een mooi plaatje. “Hoe cool zou het zijn om een fantastische computer in een retro look te verpakken?”, schrijft Curved. Die vraag leidde de makers tot het ontwerpen van een Macintosh LC als power dock voor de iPad Pro.

Als het aan de Duitsers ligt, biedt het dock extra functies: 2 usb-poorten, een sd-kaartlezer, een ingebouwde ssd, meer prestatiekracht en bluetooth-verbinding met het muis en toetsenbord van Apple. De iPad Pro moet via de Smart Connector worden verbonden. Gemakshalve is de kleur van de achterzijde van de iPad Pro, het toestenbord en de muis wat geler gemaakt om Apples kleurgebruik van toen te evenaren. Door de apparaten iets viezer te maken, ziet het er gebruikt uit.

Niet alleen ziet het ontwerp er retro uit, zo’n dock zou de iPad Pro dus ook bruikbaarder maken voor zwaardere taken. Helaas blijft het slechts bij een concept en is dit niet te koop.

Lees meer over de iPad

Bron: Curved
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu