Apple verlengt reparatieprogramma voor bevlekte MacBooks

Rutger Otto
25 februari 2017, 13:33
2 min leestijd
Apple verlengt reparatieprogramma voor bevlekte MacBooks

Het reparatieprogramma wat Apple anderhalf jaar geleden startte voor vlekken in de anti-reflectiecoating van MacBooks, is door Apple verlengd.

Lees verder na de advertentie.

Reparatieprogramma MacBook-vlekken

Aanvankelijk liep het programma tot 16 oktober 2016, maar volgens MacRumors kun je langer bij Apple terecht met een MacBook waarvan de anti-reflectiecoating loslaat of vlekkerig oogt. Het reparatieprogramma is verlengd tot 16 oktober 2017 of binnen drie jaar na aankoop. Koop je dit jaar een MacBook en ondervind je volgend jaar pas problemen, dan helpt Apple je dus ook nog.

De verlenging is niet aangekondigd, maar wel bevestigd door Apple. De reparaties blijven uitgevoerd worden via AppleCare. Anderhalf jaar geleden verschenen er klachten op het internet van mensen met vlekken op het scherm van hun MacBook die niet waren weg te poetsen. Bij sommige modellen kwamen er afdrukken van het toetsenbord en touchpad op het scherm. Apple beloofde MacBooks met problemen gratis te vervangen.

macbook

Neem contact op met Apple

De problemen lijken dus nog niet opgelost, aangezien het reparatieprogramma wordt verlengd. Heb je zelf last van de problemen, dan kun je het beste een afspraak maken bij een Genius Bar in de Apple Store. Je kunt Apple ook bereiken via de klantenservice, via telefoon of e-mail. Zorg in elk geval dat je het serienummer van de Mac bij de hand hebt, zodat Apple kan zien of je in aanmerking komt voor een gratis reparatie. Die vind je via het Apple-logo linksboven in beeld van je MacBook, daarna klik je op ‘Over deze Mac’.

Staingate

In oktober 2015 werd het MacBook-reparatieprogramma in het leven geroepen, nadat duizenden klanten ruim twee jaar op fora hadden geklaagd. Mensen die hun scherm betaald hadden laten repareren, kregen hun geld terug van Apple. De fout werd online ‘Staingate’ genoemd en er kwam zelfs een website waarop foto’s te zien waren van MacBooks die last hadden van de loslatende en bevlekte coating.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Devices: MacBook, MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen