macOS Sierra hint naar snellere usb-poorten in toekomstige Macs

Lars Paijmans
25 augustus 2016, 10:45
2 min leestijd
macOS Sierra hint naar snellere usb-poorten in toekomstige Macs

Ieder persbericht, interview en reclame die Apple publiceert wordt zorgvuldig onderzocht voor hints naar nieuwe producten, en de bèta’s voor Apples software zijn hier geen uitzondering op. In de code van de macOS Sierra-bèta zijn vandaag wat interessante verwijzingen gevonden die ons iets vertellen over toekomstige Macs.

Lees verder na de advertentie.

MacBook usb 3.1 gen 2 ontdekt in macOS code

9to5Mac laat een opvallend stukje code in macOS Sierra zien. Deze verwijst expliciet naar ondersteuning voor usb 3.1 Gen 2, die snelheden van maximaal 10 gigabite per seconde mogelijk maakt. Dit is ongeveer twee keer sneller dan de eerste generatie usb 3.1. Usb 3.1 Gen 2 staat bekend als ‘SuperSpeed+ USB’.

MacBook USB 3.1

Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat usb 3.1 Gen 2 automatisch ook Thunderbolt 3 ondersteunt. Dat is goed nieuws, want Thunderbolt 3 kan datasnelheden verhogen naar 40Gbps, het dubbele van de vorige generatie. Niet zo gek dus dat Intel Thunderbolt 3 de beste usb c noemt.

Als toekomstige Macs en MacBooks uitgerust zijn met Thunderbolt 3, kunnen ze bovendien met gemak een 4K-monitor aan, en laden ze met gemak zes verschillende apparaten op via een enkele poort. Ook wordt het hierdoor sneller om gegevens uit te wisselen met externe apparaten. Handig als je een backup wil maken op een harde schijf.

Thunderbolt 3

Mooi op tijd voor de nieuwe Pro

De eerstvolgende nieuwe MacBook laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten. Apple zou een gloednieuwe MacBook Pro op de planning hebben staan voor het einde van dit jaar. Deze is uitgerust met verbeterde specs en krijgt naast een dunner design ook een OLED-balk boven het toetsenbord. Of Apple deze MacBook Pro onthult tijdens het iPhone 7-event in september is nog even de vraag. Het bedrijf zou overwegen om een maand later een nieuw evenement te plannen.

Lees het laatste nieuws over macOS Sierra

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu