Hoe de nieuwe MacBook meer op een iOS-apparaat gaat lijken
Rutger Otto

Nieuwe geruchten over de nog onaangekondigde 12-inch MacBook Air: hij zou een Touch ID vingerafdrukscanner krijgen. Dat geldt ook voor de Magic Mouse en Magic Trackpad.

Mac en iOS-apparaten groeien naar elkaar toe

Waar Apples computers en mobiele apparaten ooit echt gescheiden platformen waren, groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Sinds OS X Yosemite beschikbaar is op de Mac, kun je dat al zien aan de platte, meer kleurrijke interface op de computer, die overeen komt met het design van iOS 7 en iOS 8.

Dankzij functies als Continuïteit, waarmee je inkomende telefoontjes kunt beantwoorden op de Mac, worden mobiel en computer ook steeds meer met elkaar verbonden. Apple werkt er dus aan om het ecosysteem van alle apparaten beter op elkaar te laten aansluiten.

macbook touch id

MacBook Touch ID

Volgens nieuwe geruchten krijgt de 12-inch MacBook Air, die overigens nog niet door Apple is aangekondigd maar wel verwacht wordt, nieuwe functies die we van iOS kennen. De Taiwanese Apple blog Apple Club zegt bronnen te hebben die claimen dat de nieuwe MacBook Air voorzien wordt van Touch ID. De vingerafdrukscanner zou net boven de trackpad geplaatst worden en mensen kunnen in de toekomst van de scanner gebruikmaken om op internet te betalen via Apple Pay.


Momenteel werkt Apple Pay alleen om iOS-apps af te rekenen of bij NFC-transacties met de iPhone 6 (Plus). Nederlandse banken ondersteunen Apple Pay overigens nog helemaal niet. Als Apple de vingerafdrukscanner ook voor online betalingen wil inzetten, gaat Apple de directe concurrentie aan met diensten als PayPal.

Logische stapapple pay installeren

Hoewel het onzeker is of Apple überhaupt met een 12-inch MacBook komt, laat staan één met Touch ID, is het een logische volgende stap voor Apple om ook een vingerafdrukscanner laptops te implementeren. Ook de muis en losse trackpad zouden in volgende edities voorzien worden van een vingerafdrukscanner. Apple Club plaatste voorheen al juiste informatie over de iPad Air 2.

Nog een overeenkomst met mobiele apparaten van Apple? Volgens het Apple blog komt de MacBook beschikbaar in drie kleuren: spacegrijs, zilver en goud.

Lees meer over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.