Toekomstige MacBooks krijgen mogelijk vingerafdrukscanner
Redactie

Twee jaar nadat Touch ID het daglicht zag op de iPhone 5S is er een kans dat de vingerafdrukscanner ook naar de MacBooks komt. Vandaag werd een nieuw patent gepubliceerd waarin die mogelijkheid wordt beschreven.

Het patent voor MacBook Touch ID werd al in september 2007 ingediend door Apple, maar wordt nu pas gepubliceerd. Het patent omschrijft een vingerafdruksensor voor toekomstige MacBooks, maar sluit niet uit dat de technologie in plaats van op de MacBook geïmplementeerd zal worden in het toetsenbord van de iMac.

macbook touch id

Dit kun je met Touch ID

Op dit moment heeft Apple de iPhone 5S, iPad mini 3 en iPad Air 2 of hoger al voorzien van Touch ID. Met de vingerafdrukscanner kun je jouw toestel beveiligen met je eigen vingerafdruk. Je kunt de sensor ook gebruiken om in iTunes, de App Store en de Apple kiosk op een veilige manier aankopen te doen. De kans dat de vingerafdrukscanner iemand anders zijn vingerafdruk aanziet voor die van jou is namelijk maar 1 op de 50,000.

Naast ontgrendelen en veilig betalen beschikken ook enkele apps over een integratie van de vingerafdrukscanner. Bankieren-app ING laat klanten veilig inloggen met hun vingerafdruk. Op dit moment is de bank bezig om ook het betalen met je vingerafdruk mogelijk te maken in de app. Ook Dropbox en Lastpass zijn twee apps die je laten inloggen met behulp van Touch ID.

Over de mogelijkheden die de MacBook krijgt met Touch ID kunnen we alleen nog speculeren, aangezien het op dit moment alleen nog maar om een gegund patent gaat en nog niet om een officiële aankondiging van Apple. Voor de hand liggend lijken veilig inloggen te zijn en het autoriseren van betalingen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.