‘Apple repareert defecte MacBook-toetsenborden voortaan binnen 24 uur’

Lars Paijmans
24 april 2019, 9:12
2 min leestijd
‘Apple repareert defecte MacBook-toetsenborden voortaan binnen 24 uur’

Voorkomen is beter dan genezen, maar toch is het fijn dat Apple voortaan een defect MacBook-toetsenbord in een dag repareert.

Lees verder na de advertentie.

MacBook toetsenbordreparatie versneld

MacRumors kreeg een interne memo in handen die vorige week naar alle Apple Stores gestuurd is. Hierin staat dat iedere MacBook die met een toetsenbordprobleem binnen wordt gebracht een extra hoge prioriteit krijgt.

Voortaan worden deze MacBooks niet meer verstuurd naar een externe reparateur, maar in de winkel zelf gemaakt. Dat zorgt ervoor dat consumenten hun Mac niet meer meerdere werkdagen kwijt zijn. Apple heeft extra onderdelen en gereedschap naar winkels gestuurd om deze reparaties sneller te laten verlopen.

MacBook toetsenbordreparatie

Een reparatie binnen 24 uur is een flink verschil met hoe het eerst was, met wachttijden van drie tot vijf dagen. Extra vervelend voor mensen die hun MacBook bijvoorbeeld voor hun studie of werk gebruiken, en daardoor flink wat hinder kunnen ondervinden.

Hoewel Apple geen reden geeft voor deze beslissing, ligt het voor de hand dat dit met het verbeteren van klanttevredenheid te maken heeft. Het bedrijf krijgt al jaren veel kritiek over de kwetsbare toetsenborden van de MacBook.

Een aanhoudend probleem

Iedere paar maanden verschijnt er wel weer een nieuw rapport, waaruit blijkt dat het probleem nog steeds niet is opgelost en soms een ongelukkig geplaatste broodkruimel al genoeg is om een toets onbruikbaar te maken. In dat geval kan niet enkel de toets vervangen worden, maar moet de volledige onderkant van de MacBook worden verruild.

Dit probleem ontstond sinds de MacBooks uit 2015 en 2016 en duurt in 2019 nog steeds voort. Hoewel Apple met de MacBook Pro 2018 en MacBook Air 2018 een speciale beschermlaag toevoegde onder het toetsenbord, blijkt dit niet genoeg te zijn om de problemen te voorkomen.

De beslissing van Apple om de reparaties flink te versnellen mag dan geen oplossing voor dit probleem zijn, maar het zal wel wat frustratie wegnemen.

Lees ook: Apple erkent toetsenbordproblemen nieuwe MacBooks: dit moet je weten

Bron: macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu