De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

‘Nieuwe MacBooks krijgen dit jaar vernieuwd, steviger toetsenbord’

Lars Paijmans
4 juli 2019, 11:13
2 min leestijd
‘Nieuwe MacBooks krijgen dit jaar vernieuwd, steviger toetsenbord’

Apple zou van plan zijn om het vlindertoetsenbord dat sinds 2015 in MacBooks zit te schrappen. Na alle problemen en reparatieprogramma’s keert de Mac terug naar het bekende schaartoetsenbord.

Lees verder na de advertentie.

MacBook toetsenbord vernieuwd eind 2019

Dit zegt analist Ming-Chi Kuo (via 9to5mac), een van de bekendste en meest betrouwbare bronnen als het om onaangekondigde Apple-producten gaat. Hij stelt dat Apple een nieuw schaarmechanisme heeft ontworpen voor het toetsenbord van de MacBook Air die dit najaar verschijnt en de MacBook Pro van volgend jaar.

MacBook toetsenbord

Dit nieuwe mechanisme is gebaseerd op degene die voor 2015 in MacBooks aanwezig was, met een aantal aanpassingen. Zo is er een glaslaagje toegevoegd voor extra stevigheid. Het nieuwe toetsenbord moet een langere levensduur hebben dan de huidige toetsen in MacBooks en heeft ook meer ruimte om ingedrukt te worden. Daardoor voel je tijdens het typen beter als je een toets aanslaat.

Mocht dit gerucht kloppen, dan geeft Apple na jaren van problemen en aanpassingen het vlindertoetsenbord op. Dit toetsenbord dat in 2015 werd geïntroduceerd gebruikt een mechanisme dat minder ruimte in beslag neemt, zodat de MacBook dunner kan worden gemaakt. De techniek is echter zo kwetsbaar dat het duur is om te produceren en gebruikers er al snel problemen mee kunnen krijgen.

Apple geeft vlindertoetsenbord op

Zo kan een ongelukkig gevallen broodkruimel al genoeg zijn om een toets te laten blokkeren. Om die reden heeft Apple al verschillende gratis reparatieprogramma’s opgezet en werd het vlindertoetsenbord meerdere malen vernieuwd om extra stevigheid toe te voegen. Zelfs over de nieuwste Macs blijven klachten verschijnen over defecte toetsenborden.

Apple zou dit najaar nog een nieuwe MacBook Air uitbrengen, met een betere processor en dit nieuwe toetsenbord. Volgens Kuo is de eerste MacBook Pro die deze aanpassing krijgt pas in 2020 beschikbaar. Dat is opvallend, want andere geruchten stellen dat er dit najaar ook nog een nieuwe 16-inch MacBook Pro verschijnt. Al lijkt het onwaarschijnlijk dat Apple in dit nieuwe product het oude toetsenbord zou stoppen.

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu