De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Apple onderzoekt nieuw, steviger scharnier voor toekomstige MacBooks

Lars Paijmans
28 mei 2018, 9:00
2 min leestijd
Apple onderzoekt nieuw, steviger scharnier voor toekomstige MacBooks

Nieuwe Apple-laptops zouden zomaar eens uitgerust kunnen worden met een nieuw soort MacBook-scharnier. Deze moet ze steviger maken dan ooit.

Lees verder na de advertentie.

Is dit het nieuwe MacBook scharnier?

Patently Apple ontdekte een nieuw patent waarin het bedrijf uit Cupertino een onderzoek voortzet dat al in 2013 begin. Destijds hoorden we voor het eerst over deze nieuwe MacBook-scharnieren, die van hetzelfde materiaal als de rest van de behuizing gemaakt zou worden.

Hierdoor kan een MacBook straks echt uit een geheel bestaan, en is er geen apart scharnier meer nodig dat het scherm met het toetsenbord verbindt. Apple noemt de uitvinding voorlopig de ‘Living Hinge’.

MacBook scharnier

Deze Living Hinge is flexibel, zodat je hem in theorie alle kanten op kunt buigen. Dit doet denken aan de laptops met een touchscreen en Microsoft Surface-laptops die een soortgelijk scharnier hebben (zie de foto bovenaan dit bericht). Door deze om te buigen, verander je de laptop in een handomdraai in een tablet. Zeker met het gerucht van deze week dat Apple aan een mix tussen de iPad en MacBook zou werken, klinkt dit patent extra interessant.

Mocht Apple echt de iPad en MacBook met elkaar willen versmelten tot een product, dan is deze Living Hinge onmisbaar. Naast dit praktische doel is het ook gemakkelijker om de MacBook-behuizing te produceren als deze volledig uit hetzelfde materiaal bestaat.

Voorlopig enkel een patent

Toch houden we nog een slag om de arm, aangezien dit patent al uit 2013 stamt. Nu het in 2018 weer is opgepakt bewijst in ieder geval dat Apple er nog steeds interesse in heeft, maar de kans bestaat dat we er de volgende keer pas weer vijf jaar later iets van horen.

Omdat het hier om een patent gaat, is de kans klein dat we het scharnier dit jaar al terugzien in de nieuwe MacBooks. De eerste nieuwe Apple-laptop van het jaar zouden we tijdens WWDC 2018 al te zien kunnen krijgen. Geruchten wijzen naar een nieuwe MacBook Air, die eindelijk een Retina-scherm krijgt. Je leest er alles over in onze onderstaande WWDC-verwachtingen.

Lees ook: Dit verwachten we van WWDC 2018

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu