De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘Apple luistert naar kritiek en gaat ander toetsenbord gebruiken voor nieuwe MacBook Pro’

Michel van 't Klaphek
26 juli 2019, 8:51
2 min leestijd
‘Apple luistert naar kritiek en gaat ander toetsenbord gebruiken voor nieuwe MacBook Pro’

MacBooks met vlindermechanisme-toetsenborden zorgen al jaren voor problemen en daarom kiest Apple ervoor om haar nieuwe MacBook Pro met schaar-toetsenbord uit te brengen. Een jaar later worden alle laptops met deze andere toetsenbordtechniek uitgerust.

Lees verder na de advertentie.

‘MacBook schaartoetsenborden maken comeback’

Dat zegt Ming Chi-Kuo, doorgaans een betrouwbare insider. De Apple-expert bouwt hiermee voort op een gerucht van eerder deze week, waarin werd gesteld dat Apple deze oktober een nieuwe MacBook Pro uitbrengt. Kuo denkt dat dit model als eerste een toetsenbord met schaarmechanisme krijgt, in plaats van de nu nog gebruikte vlindertechniek.

Vervolgens worden vanaf 2020 alle MacBooks met deze nieuwe techniek uitgerust. Nadat de 16 inch-MacBook Pro in oktober het startschot geeft, krijgen de 13- en 15-inch MacBook Air vanaf volgend jaar ook een geheel vernieuwd toetsenbord, aldus Kuo. Daarna zouden ook alle andere Macs en MacBooks met een schaartoetsenbord worden uitgerust.

Apple maakt deze verandering volgens de insider naar aanleiding van kritiek. Het bedrijf van Tim Cook kreeg de afgelopen jaren een hoop klachten over keyboards die gebruikmaken van het vlindermechanisme. Gebruikers hadden onder meer last van slecht reagerende knoppen. Dit zorgde ervoor dat Apple voor vrijwel iedere nieuwe MacBook direct een toetsenbord-reparatieprogramma aankondigde. In 2015 kwam de eerste Apple-laptop met vlindermechanisme-keyboard uit.

Lees ook: Apple erkent toetsenbordproblemen nieuwe MacBooks: dit moet je weten

De voordelen van een schaartoetsenbord

Volgens Kuo levert de wisseling van toetsenbordtechniek enkele voordelen op. Het belangrijkste pluspunt is dat vlinder-keyboards minder gevoelig voor slijtage en stofdeeltjes zijn. Daarnaast zijn de knoppen duurzamer, waardoor ze niet zo snel blijven hangen of plakken. Wel zijn toetsenborden met schaarmechanisme iets dikker dan vlinder-keyboards, maar volgens Kuo gaan MacBook-gebruikers hier weinig van merken.

Tot slot denkt de Apple-insider dat het bedrijf hoog gaat inzetten op de Smart Keyboard. Dit toetsenbord voor de iPad zou er dankzij iPadOS 13 een hoop nieuwe functies bij krijgen. Kuo zegt dat Apple hiermee mensen met een Windows-computer wil overhalen om voor een iPad als laptopvervanger te kiezen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu