‘Nieuwe MacBooks met verbeterd toetsenbord verschijnen halverwege 2020’

Lars Paijmans
30 oktober 2019, 9:05
2 min leestijd
‘Nieuwe MacBooks met verbeterd toetsenbord verschijnen halverwege 2020’

Heb je al jaren geen MacBook gekocht omdat je twijfelt over het kwetsbare toetsenbord? Dan wordt het wachten over een half jaar beloond, als we dit nieuwe gerucht mogen geloven.

Lees verder na de advertentie.

MacBook met schaartoetsenbord komt in 2020

De afgelopen weken en maanden hebben we al veel geruchten voorbij zien komen over nieuwe MacBooks, maar de datum waarop ze daadwerkelijk in de winkels liggen blijft een raadsel.

Analist Ming-Chi Kuo doet nu een poging om deze twijfel te doorbreken. Hij stelt op basis van zijn bronnen dat Apple aan het einde van het tweede kwartaal van 2020 nieuwe MacBooks onthult met het nieuwe toetsenbord.

MacBook Pro schaartoetsenbord

Dat zou betekenen dat het bedrijf de apparaten tijdens WWDC 2020 onthult of met een persbericht in juli. Als we kijken naar eerdere jaren sluit dat mooi aan bij wat het bedrijf al vaker heeft gedaan.

De nieuwe MacBooks zouden sinds 2016 voor het eerst een ander uiterlijk krijgen, waarbij het verbeterde toetsenbord centraal staat. Dat werd hoog tijd, want sinds 2016 zijn de MacBooks berucht om het vlindertoetsenbord dat al kapot kan gaan als er een broodkruimel verkeerd in terecht komt.

Apple heeft meerdere keren het toetsenbord aangepast door er een extra beschermlaag aan toe te voegen, maar de klachten bleven komen. Nu zou Apple er dus voor kiezen om terug te gaan naar een schaarmechanisme voor de toetsen, wat minder gevoelig is voor defecten.

Waar blijft de 16 inch-MacBook Pro

Opvallend genoeg noemt Kuo geen specifieke Mac-modellen, waardoor het onduidelijk is wat Apple van plan is met de 16 inch-MacBook Pro. Deze grotere Mac zou eind dit jaar verschijnen en zou als eerste al een dergelijk schaartoetsenbord hebben.

Toen Apple afgelopen maandag de AirPods Pro onthulde leek het er even op dat deze Mac in de loop van de week zou volgen. We houden onze mailbox in de gaten voor een persbericht, zodra wij meer weten weet jij dat uiteraard ook.

Lees ook: 5 dingen die we al weten over de 16 inch-MacBook Pro

Bron: macrumors
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

MacBook Pro
MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's