Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Deze MacBook Pro is per direct niet meer toegestaan op Amerikaanse vluchten

Lars Paijmans
14 augustus 2019, 9:07
1 min leestijd
Deze MacBook Pro is per direct niet meer toegestaan op Amerikaanse vluchten

De Amerikaanse Federal Aviation Administration heeft de 15 inch-MacBook Pro uit 2015 per direct verboden op alle Amerikaanse vluchten. Het apparaat is brandgevaarlijk.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro vliegverbod in Amerika

Bloomberg schrijft dat het verbod direct is ingegaan. Dit betekent dat de MacBook niet mee mag als handbagage, maar ook niet als ruimbagage.

MacBook Pro vliegverbod

Het gaat hier om de 15 inch-MacBook Pro die tussen september 2015 en februari 2017 verkocht zijn. Apple heeft hier al een reparatieprogramma voor gestart, omdat gebleken is dat deze MacBooks een accuprobleem hebben.

Door dit probleem kan de accu oververhit raken en vlam vatten, wat voor de Amerikaanse luchtvaart gevaarlijk genoeg is om het apparaat te verbieden. Volgens Bloomberg zijn alle grote Amerikaanse luchtvaartsmaatschappijen al op de hoogte. Weet je niet welke MacBook jij precies hebt? Dat kun je gemakkelijk controleren door onderstaande stappen te volgen.

  1. Klik op het Apple-logo in de linker bovenhoek van je scherm;
  2. Kies ‘Over deze Mac’;
  3. Achter de naam van je MacBook staat wanneer deze geproduceerd is.

Ook Europese maatschappijen weren MacBooks

In Europa ligt de situatie nog iets anders, al lijkt een dergelijk verbod er ook aan te kunnen komen. Zo zijn Europese luchtvaartsmaatschappijen al gewaarschuwd om hierop te controleren. Om die reden hebben TUI, Thomas Cook, Air Italy en Air Transat ook een verbod ingevoerd.

Apple heeft gebruikers gevraagd om MacBooks die in de bovenstaande periode gemaakt zijn, in te leveren. Deze wordt dan gratis van een nieuwe accu voorzien. Zodra dit is gebeurd, wordt de MacBook weer toegelaten in het vliegtuig. Wil je meer weten over dit accureparatieprogramma? Check dan even onze uitgebreide gids waarin we uitleggen hoe je kunt zien of jouw MacBook er ook voor in aanmerking komt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Devices
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's