‘MacBook Pro nu al meer verkocht dan concurrerende laptops’

Rutger Otto
10 november 2016, 8:55
2 min leestijd

De kritiek op de nieuwe MacBook Pro lijkt de verkopen niet in de weg te zitten. De laptop van Apple zou nu al verkooprecords breken.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro verkooprecords

De eerste vijf dagen dat de MacBook Pro online te bestellen was, is hij meer verkocht dan de Microsoft Surface Book, de ASUS Chromebook Flip, Dell Inspiron 2-in-1 en de Lenovo Yoga 900. Dat schrijft het onderzoeksbureau Slice Intelligence. De uitkomsten worden gebaseerd op 12.979 digitale bonnetjes van online kopers in de Verenigde Staten.

De nieuwe MacBook Pro bracht in die eerste dagen al zeven keer meer op dan de 12-inch MacBook deed. Als dat klopt, dan hebben de MacBook Pro-bestellingen al 78 procent van alle inkomsten van de 12-inch MacBook opgehaald sinds dat model in april van 2015 werd gelanceerd. Dat de MacBook Pro goed verkocht wisten we al. Apple topman Phil Schiller zei eerder al dat de nieuwe MacBook Pro meer online werd besteld dan welke oudere MacBook Pro dan ook. Apple zou de productie inmiddels hebben opgeschroefd.

MacBook Pro verkooprecords

Kritiek

Het succes van de MacBook Pro zal sommige mensen misschien verbazen. De laptop kreeg kritiek van een groep professionele gebruikers die klaagden over het maximale limiet van 16GB aan werkgeheugen en het ontbreken van bekende aansluitingen. De Pro moet het voortaan doen met vier Thunderbolt 3-aansluitingen en een (ouderwetse) koptelefooningang. De rest van de bekende poorten, zoals hdmi-aansluiting en usb-poorten, zijn verdwenen. Daarvoor moeten gebruikers met verloopkabels en hubs gaan werken.

MacBook Pro 2016

Met de MacBook Pro 2016 geeft Apple zijn topmodel een grote makeover. Het apparaat is dunner en lichter en heeft een vernieuwde behuizing. De Touch Bar is eveneens een grote vernieuwing. Waar voorheen de functietoetsen op het toetsenbord zaten, bevindt zich daar nu een OLED-scherm. Door middel van aanraking kun je onder meer helderheid en volume aanpassen. Afhankelijk van welke app je gebruikt, worden er andere functies getoond. Naast de Touch Bar is een vingerafdrukscanner toegevoegd. Met Touch ID log je direct in als je er je vinger op legt.

Lees het laatste nieuws over de MacBook Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen