Overcast-maker: ‘MacBook Pro moet als toekomst voelen, niet als verleden’

Rutger Otto
26 november 2017, 13:40
3 min leestijd

Marco Arment, de ontwikkelaar van onder meer Tumblr en podcast-app Overcast, heeft wel wat ideeën om de MacBook Pro te verbeteren en er de beste laptop ooit van te maken.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro verbeteringen

Dat schrijft hij op zijn website. “Er is veel om van te houden als je kijkt naar de nieuwe MacBook Pro”, zegt hij. “Maar er zijn wat veranderingen nodig om ze écht geweldig te maken en aan Apples standaarden te voldoen.” Daarom zet Arment vijf dingen op een rij waarvan hij denkt dat ze de laptop nog beter zouden maken.

Lees ook: Waarom Overcast de beste podcast-app is

1. Magic Keyboard

Zelfs na drie herzieningen van Apple zijn de toetsen op het toetsenbord van de MacBook Pro nog niet ideaal. “Ze zijn controversieel en onbetrouwbaar als altijd”, zegt Arment. “Het is een compromis dat alleen thuishoort op de ultra-dunne 12-inch MacBook.” Een nieuw toetsenbord zou volgens de ontwikkelaar de belangrijkste verbetering zijn.

wifi-lek

2. Goede usb-c-hubs van Apple

Als je een MacBook Pro aanschaft, heb je daar waarschijnlijk ook direct verloopstukken voor nodig om accessoires aan te sluiten. De nieuwe computers hebben namelijk alleen maar usb-c-aansluitingen. Marco Arment vindt dat Apple daarom betere eigen oplossingen moet bieden.

“Als mensen niet bij Apple kunnen vinden wat ze nodig hebben of het is allemaal te duur, zoeken ze naar goedkopere oplossingen van derden. Die zijn vaak onbetrouwbaar en geven problemen.” Apple zou daarom goedkopere hubs moeten aanbieden met meerdere aansluitingen.

3. Meer aansluitingen

Voortbordurend op het vorige punt moet Apple simpelweg ook meer aansluitingen bieden. Twee tot vier usb-c-poorten is niet genoeg, vindt Arment. “Een dongle moet de uitzondering zijn, niet de regel”, stelt hij. “En hdmi en usb-a worden nog te veel gebruikt om compleet te verwijderen uit apparaten.” Ook vindt Arment dat Apple moet overwegen om de opening voor sd-kaarten terug te brengen.

MacBook Pro adapters

4. Weg met de Touch Bar

Marco Arment zegt wat iedereen denkt: die Touch Bar is overbodig. “Het was een goede poging voor wat nieuws, maar het is een flop.” De ontwikkelaar zegt dat de Touch Bar helemaal moet verdwijnen of optioneel moet worden voor verschillende MacBook Pro-types. “Alleen Touch ID is de moeite waard, maar de toekomst wijst naar implementatie van Face ID. Tot die tijd is de vingerafdrukscanner goed genoeg.”

Opinie: De Touch Bar heeft zich nog niet bewezen

5. Een mooiere oplader

Het is geen grotere verbetering, maar Arment zou ook wel een mooiere oplader en oplaadkabel willen zien. “Ik zou graag het led-lampje terug zien komen waarmee je ziet of de MacBook oplaadt”, zegt hij. “Ook MagSafe zou mooier zijn, maar dat is niet essentieel.”

macOS xxx officieel

Lees ook onze MacBook Pro review

De nieuwe MacBook Pro

Arment heeft met name een punt wat betreft de dongles die enorm prijzig zijn als je ze bij Apple koopt. Afhankelijk van wat voor gebruiker je bent, zul je het eens of oneens zijn met de bekende ontwikkelaar. Wat ons betreft zou de Touch Bar inderdaad kunnen verdwijnen. De toepassingen voor het scherm zijn nauwelijks noodzakelijk te noemen, terwijl het de prijs van een laptop wel opvoert.

Ben jij het met Marco Arment eens? Laat het ons weten in de comments.

Lees het laatste nieuws over de MacBook

Bron: Marco Arment
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen