‘Slepen met drie vingers werkt niet goed op nieuwe MacBook Pro’

Rutger Otto
20 november 2016, 11:00
2 min leestijd
‘Slepen met drie vingers werkt niet goed op nieuwe MacBook Pro’

Sommige gebruikers zeggen dat de Multi-Touch-beweging ‘slepen met drie vingers’ slechts sporadisch werkt op het trackpad van de 2016 MacBook Pro.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro trackpad klachten

De klachten komen binnen op fora van Apple en MacRumors. Opvallend is dat als het probleem zich voordoet, dat altijd op een bepaalde plek op het trackpad is. “Ik heb de nieuwe 15-inch MacBook Pro met Touch Bar en er is een probleem met de trackpad”, zegt een gebruiker. “Hoewel de functie is ingeschakeld, werkt het slepen met drie vingers niet op de linker bovenkant van de trackpad. Het is heel bizar.”

Een aantal gebruikers denkt dat de fout ligt bij de ‘Palm Rejection’-technologie. Die moet ervoor zorgen dat je handpalm niet gedetecteerd wordt als hij tijdens het muizen op de trackpad ligt. Mogelijk gebeurt dat op de nieuwe MacBook juist wel, waardoor storing optreedt. Mensen speculeren over deze mogelijkheid, omdat de fout vooral optreedt aan de randen van de trackpad.

macbook pro teardown

Venster verslepen

“Op de 13-inch MacBook Pro, als ik wissel naar slepen met drie vingers, dan lijkt Palm Rejection wat in de weg te zitten”, schrijft een andere gebruiker op het MacRumors-forum. “Als je van typen overgaat op het verslepen van een venster, dan moet je dat in het midden van de trackpad doen met je vingertoppen, anders werkt het niet.”

‘Slepen met drie vingers’ is een Multi-Touch-beweging in macOS, waarmee je het actieve venster op het scherm kunt verslepen. De functie is in te schakelen via de Systeemvoorkeuren.

Nieuwe MacBook Pro

De nieuwe MacBook Pro heeft een trackpad die twee keer groter is dan in het vorige model. Verder zijn de duurdere MacBook Pro’s van dit jaar voorzien van een Touch Bar. Die stelt je in staat om bepaalde onderdelen binnen apps via een oled-touchbalk te bedienen en komt in plaats van de functietoetsen. Overigens zijn de meningen over het nut van de Touch Bar wat verdeeld.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Devices
Thema: Apple
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen