‘Touch ID-sensor van nieuwe MacBook Pro zit verwerkt in powerknop’

Lars Paijmans
9 augustus 2016, 10:27
2 min leestijd
‘Touch ID-sensor van nieuwe MacBook Pro zit verwerkt in powerknop’

Je MacBook ontgrendelen met een wachtwoord kan voor het einde van het jaar nog tot het verleden behoren. Apple zou een Touch ID-vingerafdrukscanner in de Powerknop van de nieuwe MacBook Pro verwerken.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro Touch ID in de powerknop

Een paar maanden geleden verschenen er regelmatig geruchten en gelekte foto’s van een nieuwe Macbook Pro, die Apple in het najaar van 2016 op de markt zou brengen. Sindsdien bleef het echter stil rondom de laptop, al schijnt analist Ming-Chi Kuo er nu weer een nieuw licht over. Gisteren had Kuo ook een flinke lading nieuwe info over de Apple Watch 2.

MacBook Pro Touch ID

In een nieuw bericht beweert de betrouwbare Apple-expert dat de MacBook Pro een vingerafdrukscanner krijgt die we kennen van de iPhone en iPad. Kuo noemt de MacBook upgrade de “grootste opgave die Apple ooit op zich heeft genomen”. Hiermee doelt hij ook op de toevoeging van usb c-poorten, dunnere speakers aan de zijkant van het toetsenbord en een algemeen smaller ontwerp.

Volgens bronnen van 9to5mac zou deze MacBook Pro Touch ID-sensor in de aan- en uitknop verwerkt worden, wat natuurlijk een erg logische plek is. Op die manier kun je de MacBook tegelijk activeren en ontgrendelen als je er de juiste vinger op legt. Net zoals de iPhone kun je de MacBook dus gelijk activeren en ontgrendelen.

OLED-balk opnieuw genoemd door bronnen

Daarnaast bevestigen de bronnen de geruchten dat de nieuwe MacBook Pro de functietoetsen vervangt met een OLED-touchscreenbalk. Hier kun je afhankelijk van de programma’s die je gebruikt verschillende knoppen vinden. Wijzig bijvoorbeeld het volume van Spotify door met je vinger van links naar rechts over de volumebalk te vegen, of kopieer en plak snel een foto terwijl je Pixelmator of Photoshop geopend hebt.

Een andere manier om je MacBook te ontgrendelen komt ook in september beschikbaar als macOS Sierra wordt uitgerold. Deze update voegt met Auto Unlock voor Apple Watch-dragers een handige nieuwe functie toe. Door met je Apple Watch om je MacBook te openen, wordt hij automatisch ontgrendeld. De grote vraag is nu of Apple ervoor kiest om deze MacBook Pro tijdens het Apple event in september te onthullen (tegelijk met de iPhone 7), of dat er in oktober een nieuw evenement wordt georganiseerd waar de nieuwe MacBook meer aandacht krijgt.

Bron: 9to5mac
Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Touch ID
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen