Apple repareert oude MacBooks niet met verbeterd 2018-toetsenbord

Lars Paijmans
17 juli 2018, 13:36
2 min leestijd
Apple repareert oude MacBooks niet met verbeterd 2018-toetsenbord

Als je gebruik maakt van Apples reparatieprogramma om je MacBook toetsenbord te repareren, krijg je niet het nieuwe, beter beschermde toetsenbord van de MacBook Pro 2018. Apple zet simpelweg een ander maar identiek ouder model terug.

MacBook Pro toetsenbordreparatie

Dit heeft Apple tegenover Macrumors bevestigd. Aplpe onthulde vorige week de MacBook Pro 2018 waarvan het toetsenbord stiller is en daarnaast ook beter beschermt tegen kruimels en ander vuil. Door een siliconen laag onder de toets te stoppen wordt vuil geweerd, zodat het niet onder een knop komt en het mechanisme stopt met werken.

MacBook Pro toetsenbordreparatie

Mensen die hun MacBook bij de Apple Store inleverden om het toetsenbord te repareren hoopten dat deze werd vervangen door het nieuwe 2018 model, zodat dezelfde fout niet nog eens kan voorkomen.

Apple bevestigt nu dus dat dit niet het geval is. Het toetsenbord wordt simpelweg vervangen met een identiek model uit dezelfde serie. Dat betekent dat ook een gerepareerde MacBook hetzelfde risico loopt om weer problemen te krijgen door vuil onder de toetsen.

Rechtszaken tegen Apple

Er zijn al meerdere rechtszaken tegen Apple aangespannen die het bedrijf verwijten dat de toetsenborden van de 2016 en 2017 MacBooks een ontwerpfout bevatten. Het bedrijf uit Cupertino ontkent dit en komt gebruikers tegemoet met het gratis reparatieprogramma. Bekijk ook onze FAQ om antwoord te krijgen op veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Lees ook: Gratis MacBook-toetsenbordreparatie: 8 veelgestelde vragen beantwoord

Vorige week onthulde Apple de MacBook Pro 2018, deze nieuwe MacBook ziet er hetzelfde uit als zijn voorganger, maar verbetert achter de schermen heel wat. Zo zijn de prestaties verbeterd dankzij een nieuwe chip, ondersteunt het scherm de True Tone-techniek en luistert de MacBook voortaan als je hé Siri roept.

MacBook Pro 2018 kopen: de beste deals op een rij

Ben je na het lezen van dit artikel van plan om een nieuwe MacBook Pro te kopen? Check dan de beste MacBook Pro prijs in onze vergelijker.

Bron: macrumors
Categorie: Devices
Device: Macbook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's