MacBook Pro zonder Touch Bar uit elkaar gehaald, heeft kleinere accu

Rutger Otto
1 november 2016, 16:47
2 min leestijd
MacBook Pro zonder Touch Bar uit elkaar gehaald, heeft kleinere accu

Het team van iFixit heeft de nieuwe 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar uit elkaar gehaald. Dit zijn de belangrijkste vondsten.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe MacBook Pro teardown

De MacBook Pro is door iFixit uit elkaar gehaald. De website doet dat altijd met nieuwe producten van Apple om te zien hoe ze er van binnen uitzien en of ze gemakkelijk te repareren zijn. Aan de MacBook Pro met Touch Bar hebben ze zich nog niet gewaagd, maar het model zonder is inmiddels opengemaakt.

De 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar is binnen de behuizing flink veranderd. Zo schrijft iFixit dat de laptop een accu heeft die 25 procent kleiner is geworden ten opzichte van zijn voorganger. Toch heeft Apple gezegd dat de accu tien uur op een volle lading moet meegaan, dus de impact voor het dagelijkse gebruik zal niet merkbaar zijn. De batterij zit overigens met lijm vast, dus hij zal niet gemakkelijk te vervangen zijn.

Dat is anders voor de SSD, die niet direct op de printplaat is gesoldeerd, zoals bij sommige andere laptops van Apple. De schijf is daardoor iets gemakkelijker te verwijderen en te vervangen, al kun je dat nog steeds beter niet zelf doen.

macbook pro teardown

Onderdelen in de MacBook

Om de speakers zitten nu rubbertjes, waarschijnlijk om de trillingen te verminderen. De nieuwe speakers kunnen namelijk een stuk harder dan voorheen. Overigens heeft de MacBook Pro nog wel een traditionele koptelefooningang. Dit is een modulair component, merkt iFixit op, waardoor hij in de toekomst makkelijk te vervangen zou zijn voor Lightning of USB-C.

In de teardown van iFixit zijn ook de onderdelen te zien voor het nieuwe toetsenbord, dat twee keer zo groot is dan zijn voorganger, en het toetsenbord. De toetsen zijn iets groter geworden en gemakkelijker te vinden. De nieuwe Macbook heeft geen aparte AirPort-kaart meer voor wifi en bluetooth. Die functie is nu geïntegreerd op de printplaat.

Lage reparatiescore

Zoals eigenlijk altijd bij Apple-apparaten is het af te raden om zelf de nieuwe MacBook Pro te repareren. Van iFixit krijgt hij een reparatiescore van 2/10. Komende maand komt de MacBook Pro met Touch Bar op de markt, waarschijnlijk haalt iFixit ook dat model weer uit elkaar.

Lees het laatste nieuws over de MacBook Pro

Bron: iFixit
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen