Zo zet Apple je data over bij een defecte MacBook Pro

Thomas Haenen
25 november 2016, 11:55
1 min leestijd
Zo zet Apple je data over bij een defecte MacBook Pro

De nieuwe MacBook Pro is erg moeilijk te repareren, zo bleek onlangs uit een teardown. Apple heeft echter een eigen truucje om toch nog je data over te zetten bij een defecte laptop.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro SSD-reparatie

Hoewel de nieuwe MacBook Pro ongekend licht en compact is, heeft dat ook zo zijn nadelen. Apple heeft namelijk een groot aantal onderdelen op het moederbord gesoldeerd. Daardoor bespaart de fabrikant ruimte, maar is het nagenoeg onmogelijk om zelf een defect onderdeel te vervangen. Uit een recente teardown van iFixit bleek dat eigenlijk alleen de touchpad door gebruikers zelf vervangen kan worden.

Dat leverde Apple kritiek op van sommige gebruikers die graag wat meer flexibiliteit hadden gezien. Zo is het niet langer mogelijk om de harde schijf zelf te vervangen door een groter model. Bij eventuele problemen met deze SSD kun je hem bovendien niet zelf repareren, waardoor je ook niet je eigen data kunt redden.

MacBook Pro SSD-reparatie

Althans, dat dachten we. iFixit ontdekte tijdens de teardown een kleine connector op de SSD die nergens door gebruikt leek te worden. Die connector heeft echter wel een doel, zo weet 9to5Mac te melden op basis van betrouwbare bronnen binnen Apple. Apple zou een speciale adapter kunnen aansluiten op deze connector, die vervolgens zoveel mogelijk data probeert te redden.

Consumenten waarvan de MacBook Pro (2016) nog binnen de garantie valt kunnen naar de Apple Store om hun laptop gerepareerd te krijgen. Medewerkers daar zullen met de speciale adapter zoveel mogelijk van je data proberen te redden. De kabel wordt direct aangesloten op het moederbord van je defecte MacBook én op een nieuw model, waarna alle gegevens direct worden overget.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Categorie: Devices
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen