De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Waarom de MacBook Pro geen sd- maar wel een koptelefooningang heeft

Lars Paijmans
2 november 2016, 15:14
2 min leestijd
Waarom de MacBook Pro geen sd- maar wel een koptelefooningang heeft

De nieuwe MacBook Pro is lang niet alleen met gejuich ontvangen. Het ontbreken van een sd-slot, de hoge prijs en het ontbreken van andere aansluitingen naast vier usb c-poorten. Marketing-topman Phil Schiller reageert op de ophef in een nieuw interview.

Lees verder na de advertentie.

‘MacBook Pro sd-kaart is hinderlijk’

In een gesprek met The Independent, benadrukt Schiller de overwegend positieve reacties die Apple ontving. “Van veel dingen waren mensen onder de indruk, maar sommige zaken zorgden ook voor ophef”, aldus Schiller. Hiermee doelt hij uiteraard op het gebrek aan poorten, waardoor je bent aangewezen op verschillende adapters.

MacBook Pro SD Kaart

Over het verdwijnen van de sd-kaartgleuf is Schiller duidelijk. “De gleuf is hinderlijk en laat een sd-kaart uit de MacBook steken. Daarnaast is een deel van de fotografen al overgestapt op andere formaten dan de sd-kaart.” Ook wijst hij naar de fotocamera’s die draadloos opladen ondersteunen. “Ik raad het draadloos overzetten van foto’s aan, of het kopen van een adapter.”

Het schrappen van de koptelefoonaansluiting op de MacBook ging Apple echter wel te ver. Op de iPhone 7 had het bedrijf hier geen problemen mee omdat deze poort puur en alleen voor koptelefoons werd gebruikt, maar dat is bij de MacBook niet het geval. “Professionele gebruikers benutten de 3,5mm-aansluiting voor studiomonitors, versterkers en andere audio-apparatuur die nog niet voldoende draadloze alternatieven hebben”, zo legt Schiller uit.

Een nieuw verkooprecord

Toch zegt Schiller verbaasd te zijn door de grote hoeveelheid kritiek die de MacBook Pro over zich heen kreeg. Ondertussen heeft de nieuwe MacBook Pro wel een nieuw verkooprecord gehaald, waarbij het de cijfers van vorige Pro MacBooks overtreft, zo bevestigt Schiller. De nieuwe MacBook Pro werd vorige week onthuld tijdens een Apple-event. De grote vernieuwing is de Touch Bar, een OLED-touchscreen dat de functietoetsen vervangt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen