‘Apple erkent MacBook Pro’s met flikkerende schermen als hardwareprobleem’

Lars Paijmans
5 december 2016, 9:15
1 min leestijd
‘Apple erkent MacBook Pro’s met flikkerende schermen als hardwareprobleem’

De lancering van de nieuwe MacBook Pro gaat bepaald niet vlekkeloos. Vorige week blies Boot Camp door een bug de speakers op, nu klagen steeds meer mensen over een defect scherm.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro schermbug lijkt hardwareprobleem

Het MacBook Pro schermbug treedt op bij zowel de 13- als 15-inch versie. Zowel het model met als zonder Touch Bar is getroffen. Op schijnbaar willekeurige momenten kan het display beginnen met flikkeren, waarbij felle blauwe en roze kleuren vertoond worden. Vervolgens wordt het scherm onleesbaar en loopt de MacBook vast.

Verschillende gebruikers met de problemen zijn al naar Apple Support gegaan om verhaal te halen. Daar kregen ze te horen dat het waarschijnlijk om een hardwarematig probleem gaat. Een team bij Apple zou intern druk bezig zijn om onderzoek te doen naar de oorzaak ervan. Volgens sommige gebruikers treedt het probleem eerder op als ze bezig zijn met intensieve taken. Denk hierbij aan het bewerken van een video of het spelen van games. Naast dit schermprobleem zijn er ook verhalen van mensen die hun MacBook Pro opstarten en in het begin een korte glitch te zien krijgen. Deze verschijnt aan de onderkant van het scherm maar verdwijnt na een tijdje weer.

Drukke tijden bij Apple Support

Hoewel Apple dus op de hoogte lijkt van het probleem, is er nog een verklaring gekomen of een reparatieprogramma gestart. Mocht je zelf dit schermprobleem hebben, dan kun je contact opnemen met Apple Support om hem te laten vervangen. Bij Apple Support draaien ze de laatste week overuren. Zo begon Apple een reparatieprogramma voor iPhone 6S-modellen met accuproblemen en zou het goed kunnen dat dit programma spoedig ook voor andere modellen geldt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: Macrumors
Categorieën: Apple, Devices
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's