MacBook Pro heeft maximaal 16GB RAM om accuduur te verlengen

Rutger Otto
29 oktober 2016, 15:55
2 min leestijd
MacBook Pro heeft maximaal 16GB RAM om accuduur te verlengen

De nieuwe MacBook Pro is met maximaal 16GB aan werkgeheugen te bestellen. Apple-topman Phil Schiller geeft uitleg over waarom er voor die oplossing is gekozen.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro RAM

De MacBook Pro’s met Touch Bar zijn op dit moment te bestellen bij Apple. Je kunt dan zelf enkele keuzes maken, bijvoorbeeld de hoeveelheid RAM die er aan boord moet zijn. De maximale optie is 16GB. Voor veel gebruikers zal dat genoeg zijn, maar creatievelingen die veel met beeldbewerking en video doen, zou meer werkgeheugen een welkome toevoeging zijn.

Klanten vragen zich al af waarom Apple er geen 32GB-optie bij heeft gedaan. MacRumors-lezer David mailde naar het bedrijf en kreeg antwoord van topman Phil Schiller. “Dat is een goede vraag”, schreef Schiller. “Om op dit moment meer dan 16GB aan werkgeheugen in een MacBook Pro te verwerken zou meer kracht kosten, wat niet efficiënt genoeg is voor een notebook. Hopelijk probeer je de nieuwe generatie MacBook Pro, want het is een geweldig apparaat.”

10 uur op volle lading

Toch is het een domper voor de professionals die met de Pro echt een powerhouse in huis willen halen voor zware software als Final Cut en Photoshop. De benodigde kracht die er voor meer RAM nodig is, zou er dus voor zorgen dat de Pro inlevert op efficiëntie waardoor de accu sneller leeg gaat. Apple belooft dat de nieuwe MacBook Pro 10 uur meegaat op een volle lading. Daarmee gaat de vorige 15-inch Pro er een uur mee vooruit, maar de 13-inch levert een beetje in.

macbook-pro-ssd

SSD in goedkoopste MacBook Pro is verwijderbaar

Na een teardown van opslagbedrijf OWC blijkt dat de 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar een SSD-module heeft die uit het apparaat verwijderd en vervangen kan worden. Heel gemakkelijk is het overigens niet, maar interessant is het wel, aangezien het flashgeheugen van de 12-inch MacBook vast zit op de printplaat.

Mogelijk kunnen de SSD-schijven van de andere MacBook Pro’s er ook uit gehaald worden, het is wachten op de teardowns van die apparaten. Dit zou betekenen dat je een SSD na aankoop kunt vervangen en upgraden naar meer opslag.

Lees meer over de MacBook Pro

Bron: MacRumors
Categorie: Devices
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen