‘Apple optimistisch over nieuwe MacBook, verhoogt productie’

Rutger Otto
8 november 2016, 14:48
2 min leestijd
‘Apple optimistisch over nieuwe MacBook, verhoogt productie’

Apple schroeft de productie van de nieuwe MacBook Pro op. Het bedrijf zou veel vertrouwen hebben in de verkopen van zijn nieuwe laptops.

Lees verder na de advertentie.

‘MacBook Pro productie verhoogd’

Het bedrijf van Tim Cook heeft fabrikanten van onderdelen voor de MacBook Pro gevraagd om de productie te verhogen. Dat zeggen anonieme bronnen uit de productieketen tegen DigiTimes. Apple zou optimistisch zijn over de verkopen van de nieuwe MacBooks in het vierde kwartaal. Verwacht wordt dat in elk geval begin 2017 de vraag zal blijven aanhouden. Uiteindelijk moet dat voor een groei zorgen in de omzet van Apple.

Volgens dezelfde bronnen zou Apple de nieuwe laptops eigenlijk al in het vorige kwartaal willen uitbrengen, maar door de lage productiecapaciteit van onder meer accu’s en toetsenborden was dat niet mogelijk. Nu de nieuwe MacBooks er eindelijk zijn, wil Apple direct doorpakken en zorgen dat er veel op de markt komen. Dat doet het bedrijf natuurlijk niet voor niks. Dit zou erop wijzen dat er vanuit de klanten veel vraag naar de computers is.

macbook-pro-2061

Kritiek

Toch wordt de nieuwe MacBook Pro vaak genoeg bekritiseerd, bijvoorbeeld om de hogere prijzen. Een nieuwe MacBook Pro kost vanaf 1699 euro, maar dan heb je nog geen Touch Bar. Mét Touch Bar en Touch ID kost de MacBook Pro vanaf 1999 euro. Daarnaast zijn klanten bang dat ze niet genoeg hebben aan het maximale interne werkgeheugen van 16GB voor zware taken zoals beeld- en videobewerking. Ook missen veel mensen de oude aansluitingen die op de Pro aanwezig waren, nu moet de laptop het doen met 4 USB-C-aansluitingen.

Lees meer over Apples probleem met aansluitingen

MacBook Pro 2016

De belangrijkste vernieuwingen in de nieuwe MacBook Pro’s zijn het ontwerp, dat dunner en lichter is geworden, en de Touch Bar met Touch ID. Dankzij de vingerafdrukscanner heb je geen wachtwoord meer nodig om in te loggen op de MacBook. De Touch Bar heeft meerdere functies. Dit is een OLED-balk die in de plaats komt van de functietoetsen. Hiermee kun je uiteraard je volume regelen en helderheid aanpassen, maar afhankelijk van welke app je gebruikt krijg je meer functies. Zo kies je via de balk emoji en bekijk je previews van geopende tabbladen in Safari.

Lees het laatste nieuws over de MacBook Pro

Bron: DigiTimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu