‘Virtueel toetsenbord in macOS bevestigt Magic Toolbar’

Erwin Vogelaar
25 oktober 2016, 20:22
2 min leestijd
‘Virtueel toetsenbord in macOS bevestigt Magic Toolbar’

De geruchten rond een MacBook Pro Magic Toolbar gaan al een tijdje rond en nu lijkt Apple de geruchten te bevestigen. Dit via een nieuw virtueel toetsenbord in macOS.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro Magic Toolbar

Op donderdag 27 oktober zal Apple de nieuwe MacBook Pro onthullen. Wat we van dit event verwachten kun je hier lezen. Eén van onze verwachtingen lijkt nu bevestigd te zijn door Apple, via een omweg. In de MacBook Pro 2016 zullen de functieknoppen namelijk omgeruild worden door een OLED-touchscreenbalk die verschillende functies aan kan nemen. Het nieuwe virtuele toetsenbord in macOS lijkt het bestaan van deze balk nu te bevestigen.

macbook pro magic toolbar

Het gaat hier een virtueel toetsenbord dat nog niet beschikbaar is, maar sinds de update naar macOS Sierra 10.21.1 wel in het systeem verstopt zit. Zoals je hierboven kunt zien, zijn bij de nieuwe beelden van het virtuele toetsenbord de functieknoppen compleet verdwenen. Hoewel de OLED-balk zelf niet afgebeeld is, kan het niet anders dat hier ruimte voor gemaakt is door de knoppen weg te halen.

Uit een patent van Apple blijkt dat het bedrijf deze OLED-touchscreenbalk Magic Toolbar gaat noemen. Deze naam is afgelopen februari vastgelegd, samen met onder andere de naam Smart Button. Omdat Apple de naam als een ander bedrijf heeft geregistreerd, duurde het even tot het patent ontdekt werd. Dit is een vaste strategie van Apple.

macOS Sierra 10.12.1

MacOS Sierra 10.12.1 is de eerste update voor Sierra dat nu te downloaden is. Met deze update wordt onder andere een automatisch nieuw album gemaakt voor de nieuwe bokeh-foto’s die met de iPhone 7 Plus worden geschoten. Ook zijn Mail-problemen in combinatie met Microsoft Exchange opgelost en zullen teksten niet meer verkeerd geplakt worden als je het universele klembord gebruikt. Tevens werkt het automatisch ontgrendelen van je Mac via je Apple Watch nu nog beter.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen