Oplopende levertijd wijst op mogelijke komst nieuwe MacBook Pro

Rutger Otto
30 mei 2017, 9:12
2 min leestijd
Oplopende levertijd wijst op mogelijke komst nieuwe MacBook Pro

De website van Apple geeft een vertraging in de levering van de 15-inch MacBook Pro. Dat wakkert geruchten aan dat er met de WWDC een update verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro levertijd loopt op

Net voor aanvang van Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC, wordt de levering van 15-inch MacBook Pro opgerekt. Bestel je de grootste MacBook Pro met Touch Bar, dan kun je hem tussen 8 en 12 juni thuis verwachten. De data overlappen met de WWDC, dat van 5 tot 9 juni plaatsvindt.

Het uitstellen van de levering lijkt in lijn met geruchten dat Apple nieuwe MacBook-modellen aankondigt. Dat gebeurt waarschijnlijk tijdens de keynote van de conferentie die volgende week maandag om 19 uur Nederlandse tijd begint. Eerder deze maand ging al een gerucht dat tijdens WWDC 2017 nieuwe MacBooks zouden verschijnen, waaronder een nieuwe 12-inch MacBook, nieuwe MacBook Pro’s en zelfs een nieuwe versie van de Air.

macOS-malware

Updates voor MacBooks

Waarschijnlijk krijgen de laptops geen compleet nieuw design, maar worden ze van binnen met betere hardware uitgerust. Zo zou de MacBook Pro, die eind 2016 nog werd vernieuwd, uitgerust worden met de snellere Kaby Lake-processors van Intel. Opvallend is overigens dat de 13-inch-MacBook Pro nog wel snel geleverd wordt via de Apple-website.

Apple maakte de afgelopen jaren geen haast om zijn laptops te updaten. Voordat de MacBook Pro een grote update kreeg in oktober vorig jaar, was het apparaat anderhalf jaar niet verbeterd. De MacBook Air is al sinds begin 2015 niet meer van een nieuwe versie voorzien.

Nieuwe iMac en Mac Pro

Wat betreft de iMac heeft Apple al beloofd dit jaar met nieuwe modellen te komen, maar wanneer die gepresenteerd worden is niet bekend. Wel duidelijk is dat de 2017 iMacs gericht zijn op ‘professionele gebruikers’. Ze worden daarom krachtiger en sneller dan huidige modellen. In 2018 moet ook een nieuwe versie van de Mac Pro verschijnen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen