‘MacBook Pro krijgt geen nieuwe functies of grote upgrade in 2018’

Lars Paijmans
15 januari 2018, 12:51
1 min leestijd
‘MacBook Pro krijgt geen nieuwe functies of grote upgrade in 2018’

Als je op zoek bent naar een nieuwe MacBook, lijk je niet te hoeven wachten op een grote upgrade dit jaar. Apple speelt het veilig met zijn laptops en laat ze in 2018 nagenoeg ongewijzigd.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro in 2018 blijft grotendeels hetzelfde

Digitimes schrijft vandaag dat Apple zijn MacBook Pro-orders intrekt bij Quanta en voortaan door Foxconn laat produceren. Het bedrijf kiest er juist nu voor om deze stap te zetten, omdat de MacBook Pro toch geen noemenswaardige upgrade zou krijgen.

MacBook Pro in 2018

Stel dat Foxconn een moeizame start maakt met de productie, dan heeft Apple nog steeds een flinke voorraad achter de hand. Die blijft het hele jaar relevant, omdat er geen nieuw model geproduceerd hoeft te worden die deze voorraad vervangt. In de praktijk zouden Quanta en Foxconn met de nieuwe verdeling beide 50 procent van de MacBook Pro-productie op zich nemen.

Een bewuste keuze van Apple, omdat het bedrijf hierdoor zijn kansen spreidt. Vorig jaar liep de iPhone X tegen ernstige tekorten aan omdat Samsung als enige de oled-displays maakte. Door meerdere leveranciers te regelen, kunnen dit soort situaties makkelijker voorkomen worden.

Wel een spec-upgrade eind dit jaar?

Apple introduceerde zijn laatste grote MacBook-upgrade in 2016 met de nieuwe MacBook Pro. Deze introduceerde naast een nieuw kleurtje ook de Touch Bar; een oled-touchscreen dat de functietoetsen van het toetsenbord vervangt.

Hoewel we dus geen grote upgrade hoeven te verwachten, betekent niet dat de MacBook Pro volledig onaangeroerd blijft. Zo verwachten we nog steeds eind 2018 een kleine upgrade die de laptops uitrust met verbeterde specificaties.

Wil je al het nieuws rondom de MacBook Pro en mogelijke upgrades op de voet volgen? Download dan onze app of schrijf je in voor de dagelijkse en/of wekelijkse iPhoned-nieuwsbrief.

Bron: Digitimes
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen