‘Nieuwe MacBook Pro verschijnt eind oktober’

Lars Paijmans
29 september 2016, 10:40
2 min leestijd
‘Nieuwe MacBook Pro verschijnt eind oktober’

De afgelopen weken heeft Apple zich gefocust op de iPhone 7, maar daar komt over een paar weken verandering in. De nieuwe MacBook Pro komt eraan, nog voor het einde van oktober.

Lees verder na de advertentie.

Ligt de MacBook Pro eind oktober in de winkels?

Bronnen van MacRumors stellen dat Apple de gloednieuwe MacBook Pro eind oktober wil lanceren. Dit sluit aan bij de bèta’s die tot nu toe voor macOS zijn verschenen. De verwachting is dat Apple nog één bètaversie van macOS 10.12.1 uitbrengt, waarna de uiteindelijke versie op de nieuwe MacBooks geïnstalleerd wordt. Daarna worden de laptops klaargemaakt voor de verkoop.

Een update voor macOS Sierra is nodig, omdat Apple ondersteuning voor de OLED-balk moet toevoegen. Deze touchscreenbalk op de nieuwe MacBook Pro vervangt de functietoetsen en komt recht boven de cijfers te zitten op je toetsenbord. Dit touchscreen past zich aan naar de programma’s die je gebruikt, zodat hij altijd van pas komt. Denk bijvoorbeeld aan een minispeler voor iTunes als je muziek luistert, of een Photoshop-balk met handige shortcuts.

MacBook Pro eind oktober

De 2016 MacBook Pro zou uitgerust worden met de nieuwe Polaris grafische chips van AMD. De mogelijkheid bestaat dat dit alleen voor het 15 inch-model geldt. Ook zou Apple samen met LG de laatste hand leggen aan een nieuw 5K-display, dat de plek van het Thunderbolt Display moet opvullen. Het is nog niet duidelijk of dit nieuwe scherm op tijd klaar is om tegelijk met de MacBook Pro eind oktober te verschijnen.

Een Mac-event of simpel persbericht

De bronnen die MacRumors gesproken heeft, konden nog niets zeggen over een mogelijke nieuwe Mac Pro of Mac mini. Naast de iMac en MacBook zijn deze twee apparaten ook al een tijdje niet bijgewerkt. De vraag is dan ook of Apple een speciaal evenement organiseert om de lancering van deze Macs te vieren, of dat de nieuwe MacBook Pro eind oktober gewoon samen met een persbericht de wereld in wordt gezet. Hoewel het nog om geruchten gaat, zouden we een paar weken wachten als je van plan bent om een MacBook aan te schaffen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: Geruchten
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen