‘Nieuwe MacBook Pro en MacBook Air vanaf oktober in de winkels’

Lars Paijmans
30 augustus 2016, 8:26
2 min leestijd
‘Nieuwe MacBook Pro en MacBook Air vanaf oktober in de winkels’

Nu de datum van het iPhone 7 event bekend is, zijn de geruchten rondom mogelijke aankondigingen in een stroomversnelling geraakt. Dat geldt ook voor de nieuwe MacBook Pro en Air, die al in oktober in de winkels zouden liggen. Anonieme bronnen bevestigen deze 2016 MacBook Pro datum.

Lees verder na de advertentie.

2016 MacBook Pro datum bekend

Het bericht is afkomstig van Bloomberg, een bron die de laatste tijd regelmatig betrouwbare Apple-geruchten de wereld in brengt, dit keer over de Air en MacBook Pro datum. Anonieme bronnen beweren dat Apple een gloednieuwe MacBook Pro en MacBook Air in oktober lanceert, en dat er ook gewerkt wordt aan een los 5K-display in samenwerking met LG. Ook wordt het aanbod van iMacs opgeknapt met nieuwe grafische chips van AMD, aldus de bronnen.

MacBook Pro datum

Ook dit verhaal onderstreept dat de MacBook Pro dunner wordt dan ooit tevoren, en een OLED-touchscreenbalk boven het toetsenbord krijgt die voorlopig ‘Dynamic Function Row’ genoemd wordt.

“Als je op het bureaublad zit zie je de standaard functietoetsen op de OLED-strip, maar zodra je een app opent wijzigen deze knoppen om aan te sluiten op het programma dat je gebruikt”, aldus Bloomberg. “Er blijft altijd een schakelaar aanwezig om snel terug te keren naar de standaard functietoetsen.”

Lees ook: ‘Nieuwe MacBook Pro krijgt groter trackpad, dunner ontwerp en usb-c’

‘MacBook Air krijgt usb c’

Een geïntegreerde Touch ID-knop laat je gemakkelijk ontgrendelen met je vingerafdruk. Ook de MacBook Air krijgt na jaren een upgrade, onder meer door de laptops uit te rusten met usb c. De bronnen vertelden verder niets over mogelijke nieuwe functies van de Air en iMacs.

Verwacht overigens niet dat je al deze Mac-producten op 7 september zou zien, dan staat de iPhone 7 centraal. Apple organiseert waarschijnlijk een speciaal evenement later in het jaar dat in het teken staat van de Mac, of lanceert de producten simpelweg door een persbericht uit te brengen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen