De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuw MacBook Pro-concept toont de mogelijkheden van een OLED-balk

Lars Paijmans
10 juni 2016, 11:40
2 min leestijd
Nieuw MacBook Pro-concept toont de mogelijkheden van een OLED-balk

Als de nieuwe MacBook Pro van Apple er zo uit komt te zien als in dit MacBook Pro concept, leggen wij onze portemonnee alvast in de aanslag om hem aan te schaffen.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro concept

Een paar weken geleden dook het gerucht op dat Apple de MacBook Pro totaal wil vernieuwen met een OLED touchscreenbalk die zich boven het toetsenbord bevindt. De beroemde conceptmaker Martin Hajek heeft nu in beeld gebracht hoe deze 2016 MacBook Pro eruit kan komen te zien.

MacBook Pro concept

Naast het stijlvolle kleurtje is de OLED-balk het onderdeel dat direct in het oog springt. De balk vervangt de bovenste rij met functietoetsen voor een interactief scherm, dat je kunt bedienen door het aan te raken.

Spotify minispeler, downloadbalk en meer

Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om er een minispeler van Spotify op te zetten waarmee je het volume en de muziek bedient, maar kan ook functies van de menubalk overnemen. Zo zien we er ook het WiFi-icoon en het batterijpercentage in terug.

Een andere handige functie die Hajek laat zien is een downloadbalk die zich langzaam vult. Zo weet je precies hoelang het nog duurt voordat je een bestand binnen hebt. Tik op het vergrootglas om de Spotlight zoekfunctie te activeren, al kan daar in de toekomst misschien ook wel een snelkoppeling naar Siri worden geplaatst.

MacBook Pro concept
MacBook Pro concept

Zoals je op de afbeeldingen kunt zien heeft de MacBook Pro een soortgelijke spacegrijze kleur als de 12 inch-MacBook, en zijn de toetsen van het toetsenbord ook wat platter dan we van de Pro gewend zijn. Apple zou volgens geruchten dezelfde ‘vlindertoetsen’ van het 12 inch-model aan de Pro willen toevoegen.

Of we aanstaande maandag tijdens Apples WWDC keynote deze nieuwe MacBook te zien krijgen is nog even afwachten. Het ene gerucht beweert dat Apple de MacBook Pro voor een later moment in 2016 bewaart, terwijl een anderen juist zeggen dat Apple de MacBook op 13 juni onthult samen met een gloednieuwe MacBook Air. Even afwachten dus, al is dit wachten wel een stuk moeilijker geworden na het zien van dit concept.

Lees ook: Vooruitblik WWDC 2016: 7 aankondigingen die we verwachten

Bron: Martin Hajek
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen