De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Boot Camp-bug beschadigt nieuwe MacBook Pro-speakers, Apple brengt fix uit

Lars Paijmans
2 december 2016, 10:45
2 min leestijd
Boot Camp-bug beschadigt nieuwe MacBook Pro-speakers, Apple brengt fix uit

Als je Windows 10 met Boot Camp op de nieuwe MacBook Pro draait, raden we het aan om Apples nieuwste update zo snel mogelijk te installeren. Deze fixt namelijk een kritieke MacBook Pro Boot Camp-bug die de speakers van de MacBook onherstelbaar beschadigt.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro Boot Camp-bug

Sinds de komst van de nieuwe MacBook Pro merkten verschillende gebruikers dat hun speakers een krakend geluid maakte. Dit probleem trad op bij de linker, rechter of beide speakers tegelijk. Het krakende geluid bleef vervolgens terugkeren, ook als je weer overschakelde naar macOS Sierra.

MacBook Pro Boot Camp-Bug

Volgens gebruikers klonk het alsof er iets kapot was gegaan in de speaker, zonder dat ze overmatig hard geluid hadden afgespeeld om de speaker op te blazen. Als het probleem eenmaal optrad, zat er niets anders op dan de MacBook Pro terugbrengen naar een Apple Store om hem te laten repareren. Omdat de huidige voorraad van de MacBook Pro nog beperkt is, betekent dit vaak dat je ineens weer weken moet wachten op een nieuw exemplaar.

Lange wachttijden voor vervangend model

Gelukkig maar dat Apple relatief snel met een oplossing is gekomen door de drivers van de MacBook Pro te updaten. Als je er ondanks de nieuwe drivers zeker van wilt zijn dat je speakers niet alsnog opgeblazen worden, kun je tijdelijk een koptelefoon in je MacBook stoppen tijdens het opstartproces. Deze bug geldt alleen voor de MacBook Pro 2016.

De eerste exemplaren van de MacBook Pro met Touch Bar worden deze week in Nederland geleverd. Houd er dus rekening mee dat als je Boot Camp wilt gebruiken, je de meest recente drivers installeert om dit vervelende probleem te voorkomen. Heb je zelf interesse in deze nieuwe MacBook? Neem dan een kijkje in onze prijsvergelijker als je een MacBook Pro kopen wilt voor de beste prijs.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen