Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Deze 7 MacBook Pro-adapters heb je vroeg of laat een keer nodig

Lars Paijmans
5 december 2016, 14:09
3 min leestijd
Deze 7 MacBook Pro-adapters heb je vroeg of laat een keer nodig

Als je een nieuwe MacBook Pro koopt, ontkom je er bijna niet aan om wat extra adapters bij te bestellen. De vier usb-c-poorten zijn zonder dongel namelijk niet geschikt voor het meerendeel van hedendaagse kabels. Wij zetten de 7 MacBook Pro adapters op een rij die je waarschijnlijk nodig gaat hebben.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro adapters: deze heb je nodig

De MacBook Pro 2016 heeft slechts vier usb-c-poorten en een 3,5mm koptelefoon-ingang. Handig voor de toekomst omdat iedereen langzaam maar zeker de overstap maakt naar usb-c, maar tot die tijd vooral onhandig. Zo kun je niet eens je iPhone 7 met de MacBook verbinden zonder een usb-c-adapter. In het onderstaande overzichten hebben we x MacBook Pro adapters uitgelicht, die in verschillende situaties van pas komen.

MacBook Pro met usb-a verbinden: 9 euro

Deze adapter is een verloopstuk tussen de usb-c-poort en een traditionele usb a-aansluiting. Deze aansluiting is vooralsnog de standaard usb-poort. Met deze adapter kun je bijvoorbeeld je iPhone-kabel op je MacBook aansluiten of een usb-stick.
Kopen: Apple Store

MacBook Pro adapters

MacBook Pro met iPhone of iPad koppelen: 35 euro

Wij laden onze iPhone en iPad regelmatig op door ze even met een MacBook Pro te verbinden. Met de nieuwe MacBook Pro heb je hier een speciale usb-c-naar-lightning kabel voor nodig. Met deze kabel heb je dus geen losse adapter meer nodig tussen je iDevice en MacBook.
Kopen: Mediamarkt

MacBook Pro adapters

Usb-c naar Thunderbolt 2: 35 euro

Als je een externe harde schijf of beeldscherm hebt, heb je deze adapter nodig om de schermkabel met je MacBook Pro 2016 te verbinden. Hier heb je de usb c naar thunderbolt 2-adapter van nodig die je bij Apple kunt kopen voor 59 euro.
Kopen: Apple Store

MacBook Pro 2016 adapter

MacBook Pro met ethernetkabel verbinden: 29 euro

Fans van bedraad internet hebben een adapter nodig die de MacBook geschikt maakt voor een ethernetkabel. Met deze adapter van Belkin kun je de internetkabel via dit verloopstukje een alternatief geven voor draadloos internet.
Kopen: Apple Store

MacBook Pro adapters

MacBook Pro met hdmi verbinden: 59 euro

Veel monitoren hebben een hdmi-ingang, die je met deze adapter aan je MacBook Pro kunt hangen. Een bijkomend voordeel van deze multipoort-adapter is dat je er ook een usb c-oplaadkabel en een usb-a apparaat op kunt aansluiten. Hier gebruik je in dit geval maar een poort voor, wat van deze adapter een onmisbaar hulpstuk van de MacBook Pro maakt.
Kopen: Coolblue

MacBook Pro adapters

MacBook Pro met vga verbinden: 59 euro

Als je nog een ouder extern display hebt, kan deze een vga-poort hebben. Met deze adapter sluit je naast een scherm ook een ander usb-a-apparaat aan en kun je de MacBook Pro opladen. Vergelijkbaar met de hdmi-poort.
Kopen: Apple Store

MacBook Pro adapters

MacBook Pro met sd-kaarten verbinden: 41 euro

Fotografen hebben waarschijnlijk een sd-kaart die ze regelmatig uit hun camera halen om in de MacBook te stoppen. Ook hier heb je een losse adapter voor nodig. Met deze adapter van SanDisk kun je een sd-kaart alsnog rechtstreeks met de MacBook Pro koppelen. Handig om snel wat foto’s over te zetten.
Kopen: Apple Store

MacBook Pro adapters

Optie 2: Kies een usb-c-hub

Als je met je MacBook Pro vaak op dezelfde plek werkt, kan het handiger zijn om één usb-hub aan te schaffen. Dit blokje plug je in de usb-c-poort van je MacBook, zodat je er vervolgens meerdere kabels en apparaten tegelijk op aan kunt sluiten. Er zijn verschillende accessoiremakers die deze hubs maken. Zo kun je de Hub+ overwegen, of de usb-c-hub van Hyper en Satechi.

MacBook Pro USB C Hub

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen