‘Apple vervangt oudere MacBook Pro’s met accuproblemen’

Rutger Otto
25 juli 2017, 9:08
2 min leestijd
‘Apple vervangt oudere MacBook Pro’s met accuproblemen’

MacBooks uit 2012 of 2013 die kampen met accuproblemen, worden mogelijk vervangen door een nieuw model. Dat komt omdat Apple met een tekort aan onderdelen zit.

MacBook Pro met accuproblemen

Dat schrijft MacRumors. Volgens de website heeft Apple zijn Genius-medewerkers en Apple Authorized Service Providers ingelicht over het tekort. Het zou op dit moment niet mogelijk zijn om batterijen van een 15-inch MacBook Pro met Retina-display te vervangen. Het gaat dan om modellen uit halverwege 2012 en begin 2013.

Apple zegt de accu gratis te willen vervangen als klanten bereid zijn om te wachten tot er weer onderdelen beschikbaar zijn. Dat zou tot halverwege september duren. Een alternatief zou zijn om klanten hun oude MacBook Pro te laten omwisselen voor een ander model. Omdat de betreffende MacBooks in sommige gevallen al vijf jaar oud zijn, levert dat vaak een veel nieuwer model op.

macbook reparatie

Refurbished of nieuw model

Op sociale media gaan al verhalen van mensen die hun MacBook met kapotte accu hebben laten vervangen. Op Reddit laten verschillende gebruikers weten hun MacBook met problemen uit 2012 te hebben ingeruild voor een nieuwe uit 2017. Dat lijkt echter niet altijd het geval te zijn. Anderen kregen bijvoorbeeld een refurbished model uit 2015 en een klein deel had helemaal geen optie om te ruilen.

Check het zelf

Denk je dat je mogelijk ook in aanmerking komt, check dan of je een 15-inch MacBook Pro uit halverwege 2012 of begin 2013 hebt. Klik op het appeltje linksboven in beeld, kies ‘Over deze Mac > Systeemoverzicht > Hardware > Voeding’. In dit overzicht kun je de statusinformatie bekijken. Je kunt zien hoeveel oplaadcycli je al hebt gehad. Als dat meer is dan duizend, zit de levensduur van de accu er doorgaans op. Ook kun je de conditie van de accu in dit overzicht bekijken. Daarachter kan iets staan als ‘Onderhoud vereist’.

Elk geval wordt apart bekeken door Apple. Mocht je dus problemen hebben met je accu en je denkt dat je in aanmerking komt voor onderhoud of een nieuw model, neem dan contact met Apple op. Medewerkers bekijken dan of je accu inderdaad aan vervanging toe is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: Reddit
Bron: MacRumors
Categorie: Apple
Device: Macbook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's