Onderzoek bevestigt: macOS-update verhelpt MacBook Pro-accuprobleem

Lars Paijmans
13 januari 2017, 9:26
2 min leestijd

De onderzoekers die het accuprobleem van de MacBook Pro eerder aantoonden, bewijzen nu dat met de eerstvolgende macOS-update dit MacBook Pro accuprobleem opgelost is.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro accuprobleem opgelost

Consumer Reports bewees een paar weken geleden wat veel mensen zelf ook al hadden ontdekt: de accuduur van de nieuwe MacBook Pro viel vaak behoorlijk tegen. Apple reageerde op het onderzoek en stelde dat een bug in macOS Sierra de oorzaak was. Deze leegde de cache in Safari, waardoor de browser steeds meer accu vroeg dan bij normaal gebruik het geval is.

De eerstvolgende update van macOS, macOS versie 10.12.3, zal deze accuproblemen volgens Consumer Reports oplossen. Om dit te verzekeren heeft het bedrijf dezelfde accutest als eerst uitgevoerd, waaruit blijkt dat de nieuwe update inderdaad de accuduur minder instabiel maakt. macOS 10.12.3 zit momenteel nog in de bètafase, maar omdat dit al een aantal weken het geval is, zal het niet lang duren tot hij voor iedereen beschikbaar komt.

Nieuwe test bewijzen de oplossing

“Na de nieuwe test vallen de nieuwe MacBook Pro’s weer binnen de aanbevolen categorie met producten”, zo schrijft Consumer Reports. Zo blijkt uit de test dat de 13-inch MacBook zonder Touch Bar een gemiddelde accuduur heeft van 18.75 uur, terwijl de 13-inch met Touch Bar het 15.25 uur volhield. Het 15-inch model met Touch Bar hield het tot slot 17.25 uur uit op een enkele acculading.

Tijdens de onthulling van de MacBook Pro 2016 beloofde Apple een accuduur van 10 uur, maar dit aantal werd door bijna niemand gehaald. Apple maakte vervolgens de dubieuze beslissing om de geschatte tijdsaanduiding in macOS weg te halen, die laat zien hoe lang je nog met je MacBook-accu kunt doen voordat je hem op moet laden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen