Apple start reparatieprogramma voor MacBook Pro-accu: zo werkt het
Michel van 't Klaphek

Raakt de accu van jouw MacBook Pro makkelijk oververhit en heb je de laptop tussen 2015 en 2017 gekocht? Dan komt hij mogelijk in aanmerking voor een gratis reparatie. Zo controleer je of jouw MacBook Pro een defecte accu heeft.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

MacBook Pro accu-reparatieprogramma aangekondigd

Apple heeft een reparatieprogramma voor de MacBook Pro aangekondigd. Modellen die tussen 2015 en 2017 zijn verkocht kunnen last hebben van een slechte accu, en deze wordt gratis vervangen. De batterij raakt bij de gedupeerde modellen makkelijk oververhit, met alle risico’s van dien.

Het gaat om modellen die tussen september 2015 en februari van 2017 verkocht zijn en een 15 inch-scherm hebben. 13 inch-MacBook Pro’s zijn dus uitgesloten. Heb je het idee dat jouw accu mogelijk in aanmerking komt voor het gratis reparatieprogramma? Zo check je het:

  1. Ga naar de supportpagina van Apple;
  2. Voer hier je serienummer in en druk op de blauwe knop;
  3. Wanneer jouw MacBook Pro een defecte accu heeft krijg je aanwijzingen om je laptopaccu gratis te laten vervangen.

Weet je niet wat het serienummer van je MacBook is? Klik dan op ‘Over deze Mac’ in het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm. Het serienummer vind je ook op de onderkant van je laptop.

Zo lang duurt reparatie

Indien er iets aan de hand is met jouw accu kun je de laptop terugsturen naar Apple, langs brengen bij een Apple Store of naar een gecertificeerde reparateur stappen, zoals Amac. Volgens het bedrijf uit Cupertino ben je de laptop ongeveer twee weken kwijt voor reparatie.

Het wordt aangeraden om vooraf een back-up van je MacBook te maken, zodat je gegevens veilig zijn. Apple heeft niet bekend gemaakt hoeveel exemplaren een defecte accu hebben. Wel volgt de mededeling snel op de aankondiging van het Flexgate-reparatieprogramma voor MacBook Pro’s uit 2016.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.