Twee van de vier MacBook Pro-aansluitingen hebben verlaagde snelheid

Rutger Otto
29 oktober 2016, 10:23
2 min leestijd
Twee van de vier MacBook Pro-aansluitingen hebben verlaagde snelheid

Uit een ondersteunend document van Apple blijkt dat twee van de vier Thunderbolt 3-aansluitingen in de MacBook Pro van de volle snelheid gebruikmaken, de andere twee zijn trager.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro-aansluitingen

De 13-inch MacBook Pro met Touch Bar die Apple afgelopen week aankondigde beschikt over vier Thunderbolt 3-aansluitingen. Die hebben meerdere functies, bijvoorbeeld om aan hdmi te koppelen, als ingang voor stroom en als poort om data tussen apparaten te wisselen. De snelheid waarmee dat gebeurt wisselt echter.

Van de vier poorten maken er slechts twee gebruik van de volledige PCI Express-snelheid. De andere twee moeten het met een lagere snelheid zijn. De snelste poorten zouden aan de linkerkant van de laptop geplaatst zijn en de zwakkere poorten aan de rechterzijde. Om deze reden raadt Apple aan om aansluitingen die een hoge snelheid nodig hebben aan de ingangen op links te koppelen.

Het 15-inch model van de nieuwe MacBook Pro biedt de volledige PCIe-bandbreedte overigens wel op elke van zijn vier Thunderbolt 3-poorten. Ook de 13-inch MacBook Pro (zonder Touch Bar) maakt gebruik van de maximale snelheid op zijn twee ingangen. Overigens is het onduidelijk wat de verschillen in snelheid precies zijn.

MacBook Pro 2016 prijs

MacBook Pro 2016

De nieuwe MacBook Pro’s werden afgelopen donderdag op 27 oktober aangekondigd. De belangrijkste vernieuwing in de topmodellen was de Touch Bar, een aanraakgevoelige oledbalk boven het toetsenbord die de functietoetsen vervangt. Hiermee kun je nog steeds volume aanpassen en bijvoorbeeld je schermhelderheid regelen. Verder hebben bieden apps hun eigen functies in de Touch Bar. Lees in dit artikel welke 15 toffe dingen je met de MacBook Pro Touch Bar kunt doen. De goedkoopste MacBook Pro moet het overigens zonder Touch Bar doen.

Alle modellen zijn dunner en lichter dan de vorige Pro. Wel zijn ze behoorlijk prijzig, het basismodel zonder Touch Bar is vanaf 1699 euro te koop. Met balk betaal je minstens 1999 euro.

Lees meer over de MacBook Pro

Bron: Apple
Categorie: Apple
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen