‘MacBook Pro 2021 krijgt feller scherm en dunnere randen’

Mike Peek
25 februari 2021, 20:19
2 min leestijd
‘MacBook Pro 2021 krijgt feller scherm en dunnere randen’

Nieuwe varianten van de MacBook Pro krijgen volgens geruchten een feller mini-led-scherm en dunnere randen. Apple zou de laptops, met displays van 14 en 16 inch, in de tweede helft van dit jaar willen onthullen.

Lees verder na de advertentie.

‘Feller scherm en dunnere randen voor MacBook Pro’

Apple introduceerde vorig jaar een 13 inch-MacBook Pro met de gloednieuwe M1-chip. De prestaties van de laptop gingen daarmee flink vooruit, maar het uiterlijk bleef vrij ouderwets. Daar komt binnenkort vermoedelijk verandering in. Volgens DigiTimes presenteert Apple later dit jaar nieuwe 14 en 16 inch-modellen van de MacBook Pro met dunnere bezels en fellere schermen.

Het zou gaan om mini-led-displays van de Taiwanese fabrikant Radiant Opto-Electronics. Die bieden een beter contrast en halen een hogere helderheid, zodat je ze gemakkelijker af kunt lezen in de zon. Tegelijk ondergaat de laptop een redesign. Al langer gaan er geruchten dat Apple werkt aan een MacBook Pro met een scherm dat de hele voorkant vult.

De 14 inch-MacBook Pro wordt een duurdere variant van het huidige 13 inch-model, dat vermoedelijk ook te koop blijft. Daarnaast brengt Apple dus een 16 inch-versie uit. Beide laptops draaien waarschijnlijk op een snellere variant van de huidige M1-chip, die overigens ook in de nieuwe MacBook Air zit.

Meer over de nieuwe MacBook Pro

Naast een feller scherm ondergaat de nieuwe MacBook Pro volgens geruchten nog meer interessante wijzigingen. Zo zou de beruchte Touch Bar verdwijnen ten gunste van ‘gewone’ functietoetsen. Ook beschikt de MacBook Pro 2021 mogelijk weer over een hdmi-poort én een sd-kaartlezer, zodat fotografen hun geheugenkaartje direct in de laptop kunnen prikken. Zelfs MagSafe, waarmee je het apparaat van stroom kunt voorzien, zou een comeback maken.

Het lijkt er dus op dat Apple veel veranderingen van de laatste vijf jaar terugdraait. Eerder nam het bedrijf al afscheid van het gehate vlindertoetsenbord, dat voor dubbele aanslagen zorgde en vaak kapot ging.

Lees het laatste nieuws over Apple:

Bronnen: DigiTimes, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu