’14 en 16 inch-MacBook Pro’s met nieuw design verschijnen in september’

Lars Paijmans
1 juli 2021, 10:53
1 min leestijd
’14 en 16 inch-MacBook Pro’s met nieuw design verschijnen in september’

We wachten er al even op, maar de 2021 MacBook Pro lijkt nu een concrete releasemaand te hebben. Een nieuw gerucht biedt meer concrete informatie.

Lees verder na de advertentie.

‘MacBook Pro 2021 in september onthuld’

Het gerucht over de nieuwe MacBook Pro is afkomstig van DigiTimes, een bekende bron als het om Apple-geruchten gaat. De website stelt dat de 2021 MacBook Pro ‘tegen het einde van het derde kwartaal’ wordt onthuld. Het derde kwartaal loopt van juli tot en met september, wat het waarschijnlijk maakt dat de nieuwe Macs eind september worden gepresenteerd.

MacBook Pro 2021 WWDC

Na deze presentatie zal het waarschijnlijk een paar weken duren tot de nieuwe laptop in de winkels ligt. Reken dus op een release halverwege oktober.

Dit sluit aan bij een ander gerucht van Apple-kenner Mark Gurman, die op basis van zijn bronnen beweert dat Apple tot aan de aankondiging van de iPhone 13 in september geen andere grote productaankondigingen meer op de planning heeft staan.

Voor het eerst in jaren een nieuw design

De MacBook Pro zou voor het eerst sinds 2016 een nieuw design introduceren. Na de iPhone 12 van vorig jaar en de iPad Pro uit 2018 zou ook de MacBook overstappen op een ontwerp met hardere randen en een hoekiger ontwerp.

Ook zou de MacBook weer meer aansluitingen krijgen dan enkel usb-c. Onder meer hdmi en een sd-kaartlezer zouden standaard aanwezig zijn. Daarnaast draait de Mac als eerste op de M2-chip, de tweede generatie van Apples zelfontworpen processor. Wil je meer weten over wat je van deze nieuwe MacBook Pro kunt verwachten? Check dan onze verwachtingen in het onderstaande artikel.

Lees ook: MacBook Pro 2021: onze 7 verwachtingen op een rij

Bron: Digitimes
Bronnen afbeeldingen: Ian Zelbo, Antonio DeRosa
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu