Gerucht: nieuwe MacBook Pro krijgt notch voor webcam

Mike Peek
15 oktober 2021, 20:09
2 min leestijd
Gerucht: nieuwe MacBook Pro krijgt notch voor webcam

Er circuleren vaker vreemde geruchten op het internet, maar deze is wel heel gek. De nieuwe MacBook Pro die Apple volgende week aankondigt, krijgt mogelijk een notch. Daar zouden een webcam, microfoon en True Tone-sensor in zitten.

Lees verder na de advertentie.

‘Notch voor nieuwe MacBook Pro’

Op 18 oktober kondigt Apple waarschijnlijk de nieuwe MacBook Pro aan. De laptop, die zou verschijnen in 14 en 16 inch-varianten, ondergaat een flinke metamorfose. Zo worden de schermranden vermoedelijk een stuk dunner. Om dat mogelijk maken, krijgt de MacBook Pro volgens MacRumors mogelijk een notch. De website baseert zich op geruchten die te lezen zijn op Reddit en het Chinese sociale netwerk Weibo.

We nemen deze informatie met meer dan een paar korrels zout, maar helemaal onmogelijk is het niet. Als Apple de randen van de MacBook inderdaad flinterdun maakt, blijft er weinig ruimte over voor de webcam.

MacBook Pro notch
Zo kan de nieuwe MacBook Pro er volgens MacRumors uitzien

Het bedrijf zou de kwaliteit van die camera juist willen verbeteren. Omdat veel mensen nog steeds vergaderen via Zoom of soortgelijke diensten is het natuurlijk fijn als je scherp in beeld komt. De resolutie gaat daarom waarschijnlijk omhoog van 720p naar 1080p.

De vermeende notch van de MacBook Pro is volgens de geruchten ongeveer net zo groot als die op de iPhone 12. Naast de webcam zou Apple ook een microfoon en een True Tone-sensor onderbrengen in de uitsnede. True Tone zorgt ervoor dat het scherm kleuren in elk licht correct weergeeft.

Dit verwachten we van Apples Unleashed-evenement

Apple kondigt de nieuwe MacBook Pro’s naar verwachting aan tijdens het Unleashed-evenement. Dat gaat aanstaande maandag, 18 oktober, om 19.00 Nederlandse tijd van start. Naast een nieuw design krijgen de laptops waarschijnlijk een M1X-chip. Dat is een snellere variant van de M1-processor die we onder meer in de MacBook Air vinden.

Tijdens het evenement krijgen we mogelijk ook een herontworpen Mac mini te zien, die eveneens op de M1X-chip draait. Daarnaast blijven we hopen op de AirPods 3. De release van die nieuwe oordopjes laat al enige tijd op zich wachten.

Wat zou jij ervan vinden als de MacBook Pro een notch krijgt? Laat het ons vooral even weten in de reacties. Download ook onze gratis iPhoned-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan blijf je altijd op de hoogte van het laatste Apple-nieuws.

Lees het laatste nieuws over Apple:

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu