‘Nieuwe 16 inch-MacBook Pro krijgt Intel i9-processor, vervangt 15 inch-model’
Michel van 't Klaphek

De nieuwe 16 inch-MacBook Pro verschijnt in oktober en vervangt het huidige 15 inch-model. De nieuwe Apple-laptop krijgt een negende generatie Intel-processor, en is daarmee sneller dan ooit.

’16 inch-MacBook Pro krijgt Intel i9-processor’

Dat claimt een analist van IHS Markit, een marktonderzoeksbureau. De productie van de nieuwe MacBook Pro zou in september van start gaan, waarna de eerste exemplaren in oktober in de winkel liggen. Apple zou inmiddels begonnen zijn met onderdelen inkopen en alles gereedmaken voor productie.

Volgens de analist wordt de nieuwe MacBook Pro met 16 inch-scherm uitgerust met een i9-processor van Intel. Deze chip heeft acht kernen met een basissnelheid van 2.4GHz. Dankzij de Turbo Boost-functie kun je maximaal 5.0GHz aantikken. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je zware grafische taken (zoals het bewerken van video’s) gaat uitvoeren. De kloksnelheid bepaalt in grote mate hoe krachtig een laptop is.

Daarnaast zou er een instapmodel met i7-processor verschijnen. Deze laptop is logischerwijs iets minder krachtig, maar daarom waarschijnlijk ook beter betaalbaar. Volgens IHS Markit stopt Apple in oktober met het verkopen van de huidige 15 inch-MacBook Pro, die afgelopen mei werd aangekondigd. Deze laptop is eveneens in twee versies verkrijgbaar. Het instapmodel heeft een i7-chip terwijl de krachtigere uitvoering is uitgerust met een i9-processor.

Lees ook: 5 dingen die we al weten over de 16 inch-MacBook Pro

Over de 16 inch-MacBook Pro 2019

Volgens geruchten krijgt de nieuwe MacBook Pro (2019) een groter scherm, zonder dat de behuizing meegroeit. Dit heeft te maken met de schermranden, die dit keer een stuk smaller zouden zijn. Op die manier kan Apple het scherm efficiënter indelen. Ook zou de MacBook Pro weer een ‘normaal’ toetsenbord krijgen, en geen vlindermechanisme-keyboard zoals recente laptops hebben.

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe laptop, en is je oog gevallen op de huidige MacBook Pro met 15 inch-scherm? In onderstaande video geven we aan waarom je de laptop wel of niet in huis zou moeten halen. Check ook ons uitgebreide geschreven artikel over de voor- en nadelen van de MacBook Pro (2019). Ben je eruit? Neem dan een kijkje in onze prijsvergelijker voor de beste MacBook Pro-deals.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.