Conceptvideo toont MacBook Pro 2019 met randenvrij scherm en Face ID

Florence Peeters
19 februari 2019, 11:02
2 min leestijd

Nu duidelijk is dat de MacBook Pro dit jaar waarschijnlijk een grote opknapbeurt krijgt, is meteen de eerste conceptvideo opgedoken.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro 2019 concept met Face ID

Gisteren werd voor het eerst iets bekend over deze nieuwe MacBook Pro. Ming-Chi Kuo, één van de bekendste en meest betrouwbare Apple-analisten, stelt dat Apple werkt aan een compleet vernieuwd 16-inch model werkt. Bovendien zouden de 2019 MacBook Pro’s een ‘volledig nieuw design’ krijgen.

Hoe dat design eruit moet komen te zien? Daar heeft ontwerper Viktor Kádár alvast over nagedacht. In onderstaande video toont hij een 13 inch en 15 inch-MacBook Pro met een scherm dat vrijwel geen randen heeft. Daarnaast heeft het randloze display ronde hoeken, wat het laat lijken op het ontwerp van de iPhone X en iPad Pro 2018.

Vergeleken met de huidige MacBook Pro zou dat een hoop extra schermruimte bieden. Vooral opvallend is het idee van een Face ID-camera op de Mac, die achter het scherm verwerkt zit. Verder laat het concept een nieuw soort toetsenbord zien dat het huidige vlindertoetsenbord moet vervangen, en zo de toetsenbordproblemen definitief verleden tijd moet maken.

Het gaat om een keyboard met zogenoemde ‘vormgeheugen-technologie’. Dit lijkt meer op het soort toetsenbord van het Smart Keyboard voor de iPad Pro, maar heeft aparte toetsen en moet zorgen voor meer stabiliteit en nauwkeurigheid.

16 inch-model vervangt mogelijk 15 inch-MacBook Pro

Naast de conceptvideo heeft Kádár ook een productpagina met voorspellingen van functies en het design ontworpen, in de stijl hoe Apple dit ook op zijn eigen website doet. Hier gaat hij vrij gedetailleerd in op zijn verwachtingen voor zowel de prestaties als verbeterde hardware in de 2019 MacBook Pro. Bekijk deze hier.

Of dit concept van de MacBook Pro 2019 ook dichtbij de werkelijkheid ligt, blijft voorlopig de vraag. De 16 inch-variant waar Kuo over sprak is nog niet meegenomen in dit ontwerp, al zou het zomaar kunnen dat Apple de 15 inch-MacBook Pro vervangt voor een wat groter model.

Met een randloos scherm zouden de afmetingen van de huidige 15 inch-Macbook Pro en een nieuwe 16 inch namelijk niet enorm veel van elkaar verschillen. Naast het grotere ontwerp zou er ook een 13 inch-model verschijnen met ondersteuning voor 32GB RAM, een optie die tot nu toe alleen voor de duurdere 15 inch-Pro is weggelegd.

Lees ook: Overzicht: 15 nieuwe producten die Apple in 2019 uitbrengt

Bron: 9to5Mac
Bronnen afbeeldingen: Viktor Kadar, Viktor Kadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen