‘Nieuwe MacBook Pro krijgt groter scherm en ultradunne randen, komt uit in september’

Michel van 't Klaphek
29 juli 2019, 19:03
2 min leestijd
‘Nieuwe MacBook Pro krijgt groter scherm en ultradunne randen, komt uit in september’

De nieuwe 16 inch-MacBook Pro verschijnt in september en krijgt een groter scherm dan het huidige 15 inch-model, zonder dat de behuizing meegroeit. Dit kan doordat de randen een stuk smaller worden en bijna niet zichtbaar zijn.

’16 inch-MacBook Pro 2019 krijgt groter scherm’

Dat schrijft Digitimes. De huidige MacBook Pro heeft aan de zijkanten een kleine centimeter schermrand, terwijl de bezel aan de bovenkant bijna anderhalve centimeter is. De Taiwanese publicatie zegt dat dit bij het nieuwe model achterwege blijft en de hele voorkant vrijwel compleet uit scherm bestaat.

MacBook Pro 2019 16 inch scherm

Dit zorgt ervoor dat de 16 inch-MacBook Pro qua afmetingen gelijk blijft aan de huidige versie, maar wel een groter display heeft. Dit is fijn, omdat de resolutie zo opgekrikt wordt. Volgens eerdere geruchten gaat LG de nieuwe MacBook-panelen leveren en krijgen deze een resolutie van 3072 bij 1920 pixels. Het huidige 15 inch-model, dat eerder dit jaar uitkwam, blijft steken op 2880 bij 1800 pixels.

Verder schrijft Digitimes dat de nieuwe krachtpatser in september uitkomt. Indien dit waar is, lijkt het waarschijnlijk dat Apple de laptop gelijktijdig met de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max aankondigt. Naast opvolgers voor de iPhone XS en iPhone XS Max wordt vermoedelijk ook een nieuwe iPhone XR onthuld, het huidige instapmodel.

Lees ook: Wel of geen MacBook Pro 2019? 5 redenen voor en 4 tegen


Meer over de nieuwe MacBook Pro

Gezien de traditioneel drukke septembermaand lijkt het ons logischer dat Apple de nieuwe MacBook Pro in oktober aankondigt. Op die manier sneeuwt de laptop niet onder en in het verleden zijn vaker MacBooks aangekondigd in deze maand. Bovendien ligt dit in lijn met eerdere geruchten.

Vorige week zei Ming-Chi Kuo, een Apple-insider die vaak juiste voorspellingen doet, dat de 16 inch-MacBook Pro wordt uitgerust met een ‘normaal’ toetsenbord. De afgelopen jaren gebruikt het bedrijf uit Cupertino zogenoemde vlindermechanisme-keyboards voor haar laptops, maar niet iedereen is hier tevreden over. De toetsenborden lijken namelijk bovengemiddeld vaak problemen op te leveren.

Blijf op de hoogte van de 16 inch-MacBook Pro en schrijf je in voor de iPhoned-nieuwsbrief, of download onze app! Twijfel je op het moment welke laptop je moet aanschaffen? Check dan even onderstaande video, waarin we de voor- en nadelen van de huidige MacBook Pro bespreken.

Bron: Digitimes
Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlight: Apple
Device: Macbook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's