Apple gaat defecte toetsenborden van MacBook Air en MacBook Pro 2018 gratis repareren

Michel van 't Klaphek
22 mei 2019, 8:29
2 min leestijd
Apple gaat defecte toetsenborden van MacBook Air en MacBook Pro 2018 gratis repareren

Heb jij een MacBook Pro of MacBook Air uit 2018 en werkt je toetsenbord niet goed? Dan hebben we goed nieuws. Apple gaat je toetsenbord namelijk gratis vervangen. Zo maak je gebruik van het toetsenbord-reparatieprogramma.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Air 2018 en MacBook Pro 2018 toetsenbord reparatie

Vorig jaar kondigde Apple het MacBook toetsenbord reparatieprogramma aan, waardoor defecte toetsenborden van MacBooks en MacBook Pro’s die tussen 2015 en 2017 gemaakt zijn gratis gerepareerd worden. Dit programma is nu uitgebreid, zodat ook mensen met een nieuwere MacBook Air 2018 of MacBook Pro 2018 hun toetsenbord kosteloos kunnen repareren.

macbook air 2018 tweede indruk

Heb jij last van toetsen die blijven hangen, of knoppen die ‘plakkerig’ aanvoelen en niet direct weer omhoog komen na het indrukken? Dan wordt jouw toetsenbord kosteloos vervangen. Ook wanneer letters niet reageren, en er dus niks op het beeld verschijnt bij het indrukken, maak je aanspraak.

Klanten kunnen zich melden bij de Apple klantenservice, naar een fysieke Apple Store gaan of aankloppen bij een geautoriseerde service provider. Wanneer je het toetsenbord al op eigen kosten hebt laten vervangen, krijg je dit bedrag terug van Apple na het tonen van de factuur. Heb je een ander model met dezelfde problemen? Dan is de service helaas niet voor jou bedoeld.

Deze MacBooks vallen nu onder het gratis reparatieprogramma:

  • Alle MacBooks met een Retina-scherm die tussen 2015 en 2017 gemaakt zijn
  • De MacBook Air uit 2018
  • Alle MacBook Pro-modellen (13 en 15-inch) die tussen 2016 en 2019 gemaakt zijn

Ook interessant: Gratis MacBook-toetsenbordreparatie: 8 veelgestelde vragen beantwoord

Zo pakt Apple de problemen aan

Veel gebruikers klaagden over het vlindertoetsenbord dat gebruikt wordt in de MacBook Pro. Alhoewel deze techniek voor minder problemen zou moeten zorgen, gebeurde het tegenovergestelde. Veel mensen hadden last van vastzittende toetsen of letters die niet reageerden.

De MacBook Pro 2019, die deze week is aangekondigd door Apple, heeft daarom een vernieuwde versie van het vlindertoetsenbord. Onder meer het gebruikte materiaal is aangepast, waardoor problemen uit moeten blijven. Wanneer je van plan bent deze laptop in huis te halen, kun je alsnog gebruikmaken van het toetsenbord-reparatieprogramma.

→ Lees verder over de nieuwe MacBook Pro 2019

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's