MacBook Pro 2018 teardown: grotere accu, onmogelijk zelf te repareren

Michel van 't Klaphek
17 juli 2018, 19:31
2 min leestijd
MacBook Pro 2018 teardown: grotere accu, onmogelijk zelf te repareren

De website iFixit haalt laptops uit elkaar om te zien hoe goed ze te repareren zijn. De MacBook Pro 2018 repareren blijkt nog een hele klus. Ook komen we meer te weten over de accu en andere specs.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro 2018 Repareren valt niet mee

De nieuwe MacBook Pro is een flinke aankoop. Daarom is het handig om vooraf op de hoogte te zijn van reparatiemogelijkheden. Dit is niet alleen belangrijk voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Repareren is immers beter dan een nieuwe aanschaffen.

Ook de nieuwe Apple-laptop is door de reparateurs van iFixit onder handen genomen. Alhoewel er de nodige verbeteringen zijn aangebracht ten opzichte van zijn voorganger, is men niet blij over de reparatiemogelijkheden. Ze geven de MacBook Pro slechts 1 punt op een schaal van 10. Dit betekent dat zelf repareren praktisch onmogelijk is.

Lees alles over de MacBook Pro 2018

MacBook Pro 2018 repareren

Het grootste punt van kritiek is het feit dat zowel het werkgeheugen, de processor als de opslag op het moederbord gesoldeerd zijn. Bij problemen met de harde schijf of het geheugen moet je dus waarschijnlijk de hele laptop vervangen.

Grotere batterij dan voorganger

Een ander punt van kritiek is de overdaad aan lijm. Het toetsenbord, batterij en de speakers zijn aan elkaar vastgelijmd, en hierdoor niet per stuk vervangbaar. Hierdoor loopt een reparatie van een van die componenten waarschijnlijk flink in de papieren.

Het enige dat wel makkelijk vervangbaar is, is de trackpad. Je hoeft hiervoor enkel wat schroeven los te draaien, wat het het makkelijkst te vervangen onderdeel. Tijdens het uit elkaar halen kwam iFixit erachter dat de MacBook Pro 2018 een grotere accu heeft dan zijn voorganger. Dit terwijl het gewicht (en accuduur) niet is toegenomen. Tot slot bleek dat de speakers langer en dunner zijn dan het 2017-model.

Meer over de MacBook Pro 2018

De MacBook Pro 2018 werd redelijk onverwachts aangekondigd en behoudt grotendeels hetzelfde design als zijn voorganger. De verbeteringen zitten vooral intern. De laptop is sneller, heeft een beter toetsenbord, True Tone-ondersteuning en Siri-spraakassistent. Daarnaast heeft de Pro 2018 volgens Laptop Mag de snelste SSD ooit, en is het toetsenbord uitgerust met een speciale siliconen laag tegen vuil en kruimels.

Ben je op zoek naar een MacBook Pro? Check dan onze vergelijker en vind de beste deal die bij jou past.

Bron: iFixit
Bronnen afbeeldingen: iFixit, iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu