Apple onthult MacBook Pro 2018 met snellere chips, nieuw toetsenbord en meer

Lars Paijmans
12 juli 2018, 14:41
3 min leestijd
Breaking

Apple heeft zojuist de MacBook Pro met Touch Bar vernieuwd. Nu de MacBook Pro 2018 officieel onthuld is, weten we meer over de specificaties, nieuwe toetsenborden, ondersteuning voor True Tone en meer.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro 2018 officieel onthuld: dit moet je weten

Vanuit het niets presenteert Apple een upgrade van de MacBook Pro 2018. Deze heeft nog steeds hetzelfde design als zijn voorganger en richt zich vooral op verbeteringen achter de schermen.

MacBook Pro 2018 officieel

Zo draaien de Macs op de nieuwste achtste generatie Intel-chips en krijgen ze meer werkgeheugen en intern geheugen. Zo is nu de optie toegevoegd om een MacBook Pro met 32GB aan werkgeheugen te kiezen, al geldt dit alleen voor de MacBook Pro’s met Touch Bar. De instapmodellen van de Pro zonder Touch Bar en de andere MacBooks zijn niet bijgewerkt vandaag. Met de introductie van de MacBook Pro 2018 is Apple gestopt met de verkoop van het 2015-model.

Apple zegt dat de 15-inch MacBook Pro 70 procent beter presteert dan zijn voorganger, en het 13-inch model er met 50 procent op vooruit gaat. Daarmee onderscheidt de MacBook Pro 2018 zich weer meer van de 12-inch MacBook en MacBook Air, die naar verwachting dit jaar ook nog vernieuwd gaat worden.

MacBook 2018 prijzen

De nieuwe MacBooks zijn per direct te bestellen via de website van Apple. Daar kun je de Macs uitbreiden met meer intern en werkgeheugen, waardoor de prijs uiteraard ook omhoog gaat. De instapprijzen zijn als volgt:

  • MacBook Pro 2018 – 13-inch Touch Bar: vanaf 1.999 euro
  • Macbook Pro 2018 – 15-inch Touch Bar: vanaf 2.799 euro

True Tone-ondersteuning en ‘hé Siri’

De nieuwe 2018 MacBook Pro’s zijn ook de eerste MacBooks die True Tone ondersteunen. Deze schermtechniek kijkt naar je omgeving en past hier de belichting en kleuren van het scherm op aan. True Tone zat al in de nieuwste iPhones en iPads, en zorgt er samen met Night Shift voor dat het scherm fijner is om naar te kijken. Dat komt bij een MacBook Pro ongetwijfeld van pas, zeker als je hier in de avonduren nog op aan het werk bent.

MacBook Pro 2018 officieel

Apple heeft de MacBooks daarnaast uitgerust met de T2-chip, die het mogelijk maakt voor MacBooks om op ‘Hé Siri‘ te reageren. Voortaan hoef je Siri op deze Macs dus niet meer met je toetsenbord te openen, maar kun je net als bij de iPhone ‘Hé Siri’ roepen om de spraakassistent te activeren.

Deze T2-chip maakt de laptops van Apple ook weer een stuk veiliger. Hier wordt voortaan een Secure Enclave-coprocessor gebruikt die de gevoelige data van je MacBook bewaakt. Omdat deze chip losstaat van de overige hardware van je MacBook, is het voor kwaadwillenden veel moeilijker om bij deze gegevens te komen.

Een verbeterd toetsenbord

Tot slot is het toetsenbord van de MacBook Pro 2018 iets aangepast, zodat deze ‘derde generatie’ minder geluid maakt dan zijn voorgangers. De grote vraag is alleen of Apple het toetsenbord ook beter bestand heeft gemaakt tegen kruimels en ander vuil. Dit bij de vorige MacBook Pro immers voor veel problemen en resulteerde zelfs in een speciaal reparatieprogramma, waarmee gebruikers hun MacBook gratis konden laten repareren. Vooralsnog lijkt Apple het toetsenbord alleen stiller te hebben gemaakt en geen oplossing voor dit probleem te hebben gevonden.

MacBook Pro 2018 kopen: de beste deals op een rij

Ben je na het lezen van dit artikel van plan om een nieuwe MacBook Pro te kopen? Check dan de beste MacBook Pro prijs in onze vergelijker.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen