‘Defect MacBook Pro 2018-moederbord niet meer te herstellen door Apple’

Lars Paijmans
23 juli 2018, 9:03
2 min leestijd

In tegenstelling tot de MacBook Pro uit 2016 en 2017 lijkt Apple niet meer te kunnen helpen als het MacBook Pro 2018-moederbord het begeeft. Met als gevolg dat jij je data voorgoed kwijt bent.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro 2018 moederbord niet te redden

MacRumors ontdekte iets opmerkelijks bij de nieuwe MacBook Pro. Een speciale connector op het moederbord is verdwenen, terwijl deze op zowel de 2016- als de 2017-versie een belangrijke rol speelde.

Deze connector heeft Apple nodig om een zogenaamde Customer Data Migration Tool op aan te sluiten. Dit zwarte kastje kan de gebruikersdata van een MacBook met een defect moederbord overzetten naar een nieuw apparaat, zodat er geen gegevens verloren gaan. Dat is belangrijk, want sinds 2016 heeft Apple het moederbord gesoldeerd, waardoor je het niet handmatig kunt verwijderen of vervangen.

MacBook Pro 2018 moederbord

Jammer genoeg lijkt dit apparaatje vanaf het 2018-model niet meer te werken, zo schrijft MacRumors. Een bron zegt dat dit met de nieuwe T2-chip te maken heeft, een chip die los staat van de rest van de hardware, om op die manier je persoonlijke data veiliger op te slaan. Hierdoor zou het echter onmogelijk worden om op die manier je gegevens te herstellen. Ook in de interne documenten van Apple is de instructie voor het herstellen aan data met dit kastje niet bijgewerkt om de nieuw MacBooks toe te voegen.

Wat kun jij hier zelf tegen doen?

Het lijkt er dus op dat als je moederbord het begeeft, je data niet meer te redden is. Daarom raden we aan om nog vaker een back-up van je gegevens te maken met Time Machine. Hierdoor wordt een kopie van je data opgeslagen op een externe schijf, zodat je dit probleemloos weer kunt terugzetten als je laptop tegen problemen aanloopt. Hoe je een back-up met Time Machine maakt, leggen we stap voor stap uit in onderstaande gids.

Lees verder: Zo maak je een MacBook back-up met Time Machine

MacBook Pro 2018 problemen

De MacBook Pro 2018 heeft in zijn eerste twee weken al voor heel wat opschudding gezorgd. Naast het verhaal van vandaag blijkt het 15-inch model met de snelste i9-processor niet goed genoeg met de hitte om te gaan. Zodra de MacBook zware taken uitvoert en de temperatuur in de behuizing toeneemt, worden de prestaties teruggeschakeld om oververhitting te voorkomen.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen