Apple brengt fix uit voor hitteprobleem 15-inch MacBook Pro 2018

Michel van 't Klaphek
24 juli 2018, 20:01
2 min leestijd
Apple brengt fix uit voor hitteprobleem 15-inch MacBook Pro 2018

Apple heeft een aanvullende update voor macOS High Sierra 10.13.6 uitgebracht. Deze tussentijdse patch lost het ‘hitteprobleem’ van de recente 15-inch MacBook Pro 2018 op.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro 2018 hitteprobleem-update

Eerder deze maand werd bekend dat de gloednieuwe 15-inch MacBook Pro 2018 problemen heeft met het afvoeren van de hitte die veroorzaakt wordt door de processor. Om verdere problemen te voorkomen, werd de kloksnelheid van de chipset automatisch naar beneden bijgesteld. In theorie werd de laptop daardoor minder krachtig.

Apple heeft het probleem onderzocht en brengt een aanvullende update voor macOS High Sierra 10.13.6 uit. Deze patch geldt voor alle modellen, maar is natuurlijk met name gericht op de meest recente MacBooks, waar de ophef in eerste instantie mee begon.

Apple schrijft in haar verklaring dat het probleem werd veroorzaakt door een ‘missende digitale sleutel’ in het systeem om hitte te reguleren. Verder brengt het bedrijf uit Cupertino haar excuses over aan alle benadeelde klanten.

MacBook Pro 2018 hitteprobleem-update downloaden

De aanvullende software downloaden is heel gemakkelijk:

  1. Ga in de Mac App Store naar het ‘Updates’-tabblad;
  2. Vervolgens verschijnt de aanvullende macOS High Sierra 10.13.6-update vanzelf in beeld;
  3. Tik op ‘Updaten’ en volg de instructies.

Ook kun je gelijk naar de download-link op de officiële Apple-website gaan. Volg wederom de aanwijzingen op het scherm.

De oorsprong

De ophef ontstond ongeveer een week geleden, toen de bekende YouTuber Dave Lee het probleem aan de kaart stelde. Hij liet in een video zien dat specifiek het 15-inch model noodgedwongen de prestaties moet beperken na een paar seconden intensieve taken uit te voeren.

Volgens hem lag het probleem bij de behuizing van het model, die niet in staat zou zijn om de hitte af te voeren. Volgens Apple is dit dus niet waar: het gaat om een softwareprobleem. In navolging van Lee deelden tientallen Appleliefhebbers hun eigen benchmark-testen, en bijbehorende zorgen. Sommigen dreigden zelfs om hun nieuwe MacBook te retourneren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu