Nieuwe MacBook Pro 2017-specificaties per ongeluk onthuld via macOS-bèta

Lars Paijmans
8 februari 2017, 9:15
2 min leestijd
Nieuwe MacBook Pro 2017-specificaties per ongeluk onthuld via macOS-bèta

Apple moet echt eens leren om verwijzingen naar nieuwe MacBooks uit de bètacode te halen. Hierdoor liggen de MacBook Pro 2017-specs al ruim voor de onthulling op straat.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro 2017 specs lekken uit

Het is weer zover: in de ontwikkelaarsbèta van macOS Sierra 10.12.4 zijn duidelijke aanwijzingen gevonden voor nieuwe MacBook Pro-modellen. Deze zouden later dit jaar verschijnen en verbeteren de specificaties van de huidige MacBook Pro’s.

De verwijzingen zijn ontdekt door Pike’s Universum, die drie moederbord identifiers ontdekte die nog in geen enkele MacBook aanwezig zijn. De kenmerken passen niet bij een iMac of Mac Pro, waardoor de MacBook Pro de meest logische kandidaat is. Om het gerucht nog extra geloofwaardig te maken, zijn deze aanwijzingen alleen in de meest recente macOS-bèta te herkennen. Apple heeft ze dus onlangs toegevoegd.

macbook pro 2017 specs

De aanwijzingen worden aangeduid met Mac-B4831CEBD52A0C4C, Mac-CAD6701F7CEA0921 en Mac-551B86E5744E2388. Deze passen respectievelijk bij de 13-inch Pro zonder Touch Bar, de 13-inch met Touch Bar en de 15-inch Macbook Pro. Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple dit jaar een kleine update van de MacBook Pro uitbrengt. Deze behouden hetzelfde design als de 2016 MacBook Pro, maar worden waarschijnlijk uitgerust met de Intel Kaby Lake-processor.

Releasedatum onbekend

De grote vraag is nu wanneer Apple van plan is om de verbeterde MacBook Pro’s op de markt te brengen. macOS 10.12.4 verschijnt al over een paar weken, maar de kans is klein dat we dan al nieuwe MacBooks te zien krijgen. De 2016 MacBook Pro’s zijn immers nog maar een paar maanden oud. Het is dan ook waarschijnlijker dat Apple de nieuwe laptops tijdens WWDC 2017 onthult, of ze bewaart voor de tweede helft van 2017.

Dit is lang niet de eerste keer dat Apple aanwijzingen voor toekomstige Macs prijsgeeft via de code van macOS. Zo kregen we vlak voor de onthulling van de MacBook Pro met Touch Bar al een afbeelding van de Touch Bar te zien, inclusief de Touch ID-sensor. Deze zaten verstopt in macOS, en werd een dag voor de onthulling door iemand ontdekt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen